Kedves Barna!
Sikeres visszér műtét után mikor lehetséges futni?
Mindkét lábamon szükségessé vált a műtét elvégzése.
Bal lábamon három hete történt a műtét a másik két hét múlva esedékes.
A zárójelentésen azt olvastam, hogy 6 héttel a műtét után már lehet sportolni,
Kezdő szintről indulnék!fokozatos terhelés mellett szeretnék eljutni legalább a félmaratonig.
Május végére tervezem a kezdést, betartva az ajánlott 6 hét kivárását!
Néhány éve lefutottam a maratont(kétszer)ill többször félmaratont.
De már évek óta maximum csak tornázom!
szeretnék ismét sportosabb életmódot élni.
Ön mit javasol? Van ilyen problémában tapasztalata?
Köszönettel, Dóri
visszér műtét után futás
Forum rules
Lábterápia.
Itt mondhatod el a tapasztalataid és kérdezhetsz.
aki válaszol: Hollós Barna humánkineziológus
Lábterápia.
Itt mondhatod el a tapasztalataid és kérdezhetsz.
aki válaszol: Hollós Barna humánkineziológus
- Éngyógytornám
Re: visszér műtét után futás
Kedves Dóri!
Reméljük sikeresen túl vagy a második műtéten is.
Nos ez kicsit komplexebb dolog. Nem tudom mi vezetett a visszerességhez (sport, állómunka, testsúly...)
Ajánlanám, hogy próbáld ki a kinesiotapet, a legtöbbeknél beválik és sokat segít a keringés javításában is. A felragasztásában tudok segíteni.
Ami még szóba jöhet a sportoláshoz kifejlesztett kompressziós zokni. Ezt bizonyos helyeken egyedileg készítik, figyelembe véve a vádli vastagságát. Eredetileg labdarúgóknak fejlesztették a 90 perces játékidőre való tekintettel.
Érdemes még olyan gyakorlatokat beépíteni a tréningbe amiknél, a vádli izom mélyen fekvő kötege (Soleus) intenzíven dolgozik.
A lábadozás alatt fogod érezni, hogy mikor kezdheted a finom adagolást, rákészülést a komolyabb edzésre. De alapvetően tartsd be az orvosod utasításait.
Ha menet közben kérdésed van, írjál
Üdv: Barna
Reméljük sikeresen túl vagy a második műtéten is.
Nos ez kicsit komplexebb dolog. Nem tudom mi vezetett a visszerességhez (sport, állómunka, testsúly...)
Ajánlanám, hogy próbáld ki a kinesiotapet, a legtöbbeknél beválik és sokat segít a keringés javításában is. A felragasztásában tudok segíteni.
Ami még szóba jöhet a sportoláshoz kifejlesztett kompressziós zokni. Ezt bizonyos helyeken egyedileg készítik, figyelembe véve a vádli vastagságát. Eredetileg labdarúgóknak fejlesztették a 90 perces játékidőre való tekintettel.
Érdemes még olyan gyakorlatokat beépíteni a tréningbe amiknél, a vádli izom mélyen fekvő kötege (Soleus) intenzíven dolgozik.
A lábadozás alatt fogod érezni, hogy mikor kezdheted a finom adagolást, rákészülést a komolyabb edzésre. De alapvetően tartsd be az orvosod utasításait.
Ha menet közben kérdésed van, írjál
Üdv: Barna