Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lehet a gond a térdeimmel.
2 éve kezdtem el konditerembe járni 2-3 alkalommal egy héten., kardiózom és súlyzós gyakorlatokat végzek utána. Futni tavaly tavasszal kezdtem el, de csak benti futópadon. A 0-ról indulva, kezdetben 5 perc futás, majd 5 gyaloglás, ezt ismételve 3-or, majd egybe 10 perc, utána újra 5.... míg el nem jutottam 20 percig ( tavaly szept. környékén) egybe futáshoz. Utána ismét emeltem, 20 perc után még 5-vagy 10 perc futás jött a gyaloglás után. Erre dec elején a futás után elkezdett fájni a 2 térdem hátul, főként hajlításnál, ill. lefelé lépcsőzésnél. Futás közben nem fáj, de most már minden hajlításnál érzem... Visszább vettem a tempóból, már csak 20 percet futok, nincs több ráadás, de nem érzek javulást. Bemelegítésként a futópadon kezdek sétálva, 10 percet és utána 8-8,5km/h sebességgel szoktam futni. Szedek 2 hete ízületvédőt is, nike dart 10-es cipőben végzem mindezt. A futás közben a külső talp élére érkezem, már ezt is megnéztem.
Mit rontottal el? Túlterheltem? Teljesen hagyjam abba a futást, vagy azért gyalogolhatok a futópadon?
Bármilyen jellegű tanácsot szívesen fogadok

Timi