70 évesen rendkívül élvezem az erdei (terep) futást, a kerékpározást autóforgalomtól távol, a motorcsonakoktól távoli kajakozást, melyeket heti 2-2 alkalommal mivelem is, de küzködöm az úszással. A mellúszással öregesen , lassan haladok, a hátúszással összevissza kanyargok, a gyorsúszással meg 10 m után halálosan elfáradok, a delfint pedig szerertem nézni!
Kipróbálnám magam egy korosztályos Triatlonon, de az úszás miatt semmi esélyem a teljesítésre!
Van -e valakinek ötlete, mi lenne a teendő? (lehet, hogy az öregedéssel járó bajok végül is vizbe kényszerítenek (térdfájás, viszérbántalom,) addigra jó lenne az uszást is élvezni!
gyorsuszas
Forum rules
Úszásoktató
Úszásoktató
Re: gyorsuszas
Gyuribácsi
Az úszás csak gyakorlás kérdése, persze jó, ha szakavatott edző segítségével tudod javítani a technikai hibákat. Apróságok is sokat számítanak és soha sem késő tanulni. Én csaknem 50 évesen tanultam meg úszni.
Szeptember 10.-én, vasárnap lesz Győrben a senior triatlon. Fordított sorrendben. Futással kezd (3 km), majd kerékpár(16km) és a végén van az úszás ami csak 300 m. Sajnos kiírást még nem találtam, de utána nézek. Esetleg ki lehet próbálni.
ruti
Az úszás csak gyakorlás kérdése, persze jó, ha szakavatott edző segítségével tudod javítani a technikai hibákat. Apróságok is sokat számítanak és soha sem késő tanulni. Én csaknem 50 évesen tanultam meg úszni.
Szeptember 10.-én, vasárnap lesz Győrben a senior triatlon. Fordított sorrendben. Futással kezd (3 km), majd kerékpár(16km) és a végén van az úszás ami csak 300 m. Sajnos kiírást még nem találtam, de utána nézek. Esetleg ki lehet próbálni.
ruti
a 2009-es kiírás, gondolom az ideiben sincs más, csak a dátum.
http://www.triatlon.hu/files/events/doc ... Gyor_1.pdf
http://www.triatlon.hu/files/events/doc ... Gyor_1.pdf
Kedves Gyuribácsi,
jár hozzám úszásra egy 75 éves lelkes sportoló, aki szintén hasonló szinten van úszásból. Lehet hozzá csatlakozni az órára Hajnalka (úszásoktató)
jár hozzám úszásra egy 75 éves lelkes sportoló, aki szintén hasonló szinten van úszásból. Lehet hozzá csatlakozni az órára Hajnalka (úszásoktató)