Sziasztok!
Azt hiszem, olyan segítséget fogok kérni, ami a rutinos futóknak könnyen megválaszolható!

Kezdő futó vagyok, egyre jobban élvezem/élvezném a futást, ha nem lenne ez az állandó és tipikus "szúr az oldalam" szindróma!
Szoktam padon is futni, és a szabadban, terepen is! A futópadon gyaloglással szoktam kezdeni, a szabadban pedig kis nyújtás után lassú kocogással kezdem...amúgy sem futok erős tempóban, inkább csak amolyan "nyugdíjas" kocogásnak nevezném! Olyan 5-6 kilométert szoktam futni, valamikor időt nézek, 30-40 perc általában, de mindig meg kell állnom közben legalább egyszer. Van, hogy elmúlik, van hogy nem tudom folytatni a futást, és hazaballagok...

Nagyon ritka, amikor elmarad a szúró fájdalom.
Mit csinálok rosszul?
És mi az igazság, mi okozza? Az csak közhiedelem, hogy beszorul a levegő, közben nem is erről van szó?
Rosszul veszem a levegőt? Tény, hogy nem mindig figyelek oda arra, hogy az orromon vegyem, és a számon fújjam ki a levegőt, de volt rá példa, hogy odafigyeltem erre is, mégis jött a fájdalom egy 5-10 percen belül...
Vagy több bemelegítés kell, mert a hirtelen futás miatt a véráramban kevés az oxigén, a lép pedig begörcsöl?
A maratoni futóknak biztos van rá receptjük, de mi az???
Köszi előre is!