Margitsziget szigetkör
Re: Margitsziget szigetkör futás
tovább bővült a margitszigeti szigetkör oldal, a közvilágítással és az illemhelyek használatával. Ha tudtok még hasznos infót, akkor írjatok!
Re: Margitsziget szigetkör
Helló, kezdő szigetkörös vagyok és volna két kérdésem.
1. Feltűnt, hogy vannak tapasztaltnak tűnő futók, akik kerülik a rekortánt. Szerintetek miért? Tudtommal kíméli a térdet.
2. Ti milyen gyakorlatokkal nyújtotok/lazítotok futás után? Esetleg előtte is?
1. Feltűnt, hogy vannak tapasztaltnak tűnő futók, akik kerülik a rekortánt. Szerintetek miért? Tudtommal kíméli a térdet.
2. Ti milyen gyakorlatokkal nyújtotok/lazítotok futás után? Esetleg előtte is?
Sokaknak túl puha a rekortán: a futók többsége aszfaltra vásárol cipőt. A futócipő csillapítása + rekortán már túl sok. Valami olyasmihez hasonlítanám, mint amikor a homokon fut az ember.roszak wrote: 1. Feltűnt, hogy vannak tapasztaltnak tűnő futók, akik kerülik a rekortánt. Szerintetek miért? Tudtommal kíméli a térdet.
Margitszigeti rekortán: télen kevésbé tompít, nyári hőségben van olyan szakasz, amely már szinte süpped (a hotel melletti rész)..
Gyors, tempó futásnál a többség már nem a sarokra érkezik ( persze itt is vannak kivételek még az elit futóknál is) és ekkor a rekortán szinte elnyeli a becsapódást és nehezebb elrugaszkodni a cipő ruganyossága pont elég.
Lassú futásnál a kezdőknek általában a rekortánt ajánlanám.
Rekortán jobb, mint az aszfalt.
Viszont rekortán - kavicsos murvás talaj összehasonlításban már egyén (+ tempó) és cipő- függő.
Én is a kavicson szeretek futni. A nyugati oldalon, aszfalt helyett általában rekortánon, kivétel a versenyeken (szigetfutás), olyankor az aszfalt a gyorsabb.
Helló!
Ti hol hagyjátok abba a futást? Én azt látom, hogy szinte soha senki nem áll meg a sziget északi csücskében, ahol én szoktam (ahol a lejáró van a szigetre). Vagy mindenki több kört fut?
Ti hol hagyjátok abba a futást? Én azt látom, hogy szinte soha senki nem áll meg a sziget északi csücskében, ahol én szoktam (ahol a lejáró van a szigetre). Vagy mindenki több kört fut?
8 kör tehát egy maraton
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni,hogy mikortól lehet reggel futni a Margitszigeten?
Ugyanis korán kelő vagyok,és régen 7-kor mindig a tornateremben voltam.
Most szeretném kipróbálni mennyit tudok kocogni a Margitszigeten.
Esetleg valami olyan pici tartót,táskát tudnátok ajánlani amibe a bérletem,kulcsom belefér és nem zavar a futáskor?
Előre is köszi:Bizsu
Tudna valaki abban segíteni,hogy mikortól lehet reggel futni a Margitszigeten?
Ugyanis korán kelő vagyok,és régen 7-kor mindig a tornateremben voltam.
Most szeretném kipróbálni mennyit tudok kocogni a Margitszigeten.
Esetleg valami olyan pici tartót,táskát tudnátok ajánlani amibe a bérletem,kulcsom belefér és nem zavar a futáskor?
Előre is köszi:Bizsu
Bizsu, futni bármikor lehet a szigeten. Még sohasem nem sikerült olyan korán lejutnom a szigetre, hogy valaki már ne futott volna ott.
sziasztok, viszonylag kezdo futokent kerdezem, hogy milyen idok szamitanak jonak/elfogadhatonak kulon-kulon 1, 2, illetve 3 szigetkor eseteben?
ja, 33 eves fiu vagyok.
ja, 33 eves fiu vagyok.
Bruno, erre a kérdésedre nagyon nehéz válaszolni, hogy mi számít jónak. Például ismerek olyan futónőt, akinek probléma a gyors futás, viszont a tempóját 6 perc/km órákon át , sok-sok órán keresztül(!) tudja tartani.
Van itt néhány amatőr adat: MSziget, ezek az egyes amatőr futók legjobb adatai, amit ebben a pillanatban nem tudnának teljesíteni..
Kiindulási alapnak a Cooper tesztet próbáld meg (fél szigetkör 2,65 km, belső út 2,5 km)
Van itt néhány amatőr adat: MSziget, ezek az egyes amatőr futók legjobb adatai, amit ebben a pillanatban nem tudnának teljesíteni..
Kiindulási alapnak a Cooper tesztet próbáld meg (fél szigetkör 2,65 km, belső út 2,5 km)
ja, belegondolva teljesen logikus, hogy ez nagyon egyenfuggo, de mindegy is mert majd mindig a sajat rekordjaimat probalom megdonteni. koszi a segitseget!
Sziasztok!
Van a szigetkörnek hivatalos/nem hivatalos rekordja? Legjobb idő, amit neten találtam az 15:54 volt.
Van a szigetkörnek hivatalos/nem hivatalos rekordja? Legjobb idő, amit neten találtam az 15:54 volt.
Ráadásul ezt az időt nem magyar futó futotta.Imreking wrote:Sziasztok!
Az nem releváns, hogy magyar futotta-e, csak az, hogy ez a rekord vagy semGabesz wrote:Ráadásul ezt az időt nem magyar futó futotta.Imreking wrote:Sziasztok!
Nem találtam én se jobbat, akkor mondjuk azt, hogy ez az általunk ismert legjobb időeredmény..
Talán jobbat futottál?
Van egyébként egy PB táblázat, kicsit elült a fóruma, de aki beírja az eredményeit a fórumba az felkerül az egyéni legjobb időeredmény (Personal Best) listára.
Talán jobbat futottál?
Van egyébként egy PB táblázat, kicsit elült a fóruma, de aki beírja az eredményeit a fórumba az felkerül az egyéni legjobb időeredmény (Personal Best) listára.
Még kicsit messze vagyok tőle Csak akartam valami célt kitűzni magam elé, de úgy látom, hogy ez "mission impossible" kategória Egyébként a legjobb futásom a Margitszigeten 24:43 mp.Gabesz wrote:Talán jobbat futottál?