Sziasztok!
Nem egeszen vagyok tisztaban a helyes futotehnikaval. Konkretabban:hogy kell a talajra erkezni?Bokara, majd elrugaszkodva tovabbmenni, vaagy a talpparnara erkezni es kerulni a bokara erkezest?Nekem oszinten, a talpraerkezes egyenlore nehez.
Amugy mit szoltok ahhoz, hogy nemi vernyomasgondok ellenere, minden heti 5 alkalommal lekocogok 10 km-t? kb. 1h 15 perc alatt.Jo ez a teljesitmeny, tovabb kell novelnem, vagy lejjebb kell hagynom?Az orvos ajanlotta, hogy figyeljek a testem jelzeseire, maskulonben nyugodtan kocoghatok.
Koszonettel
Helyes futotehnika
Re: Helyes futótehnika
Isti, elsősorban a sarokra kerülést kell kerülni, mert az két szempontból is hátrányos: egyrészt ellenerő hat vissza rád a futás irányához képest, másrészt sérülésveszélyes, mivel testsúlyunk többszöröse csapódik oda a sarkunkon keresztül. Másrészt tempófüggő is a talajfogás: míg egy sprinter (pláne szöges cipőben) a talp elülső részén fog talajt, addig egy lassú futó saroknál vagy talpon. Fontos szempont, hogy a talajfogás a testtömegközéppontunk alatt, annak közelében történjen (tehát ne nyújtsuk előre a lábunkat, ami a sarokra érkezést eredményezne).
1óra 15 perc 10 km. Ez 7 percen kívüli tempó, ebből azt mondanám, hogy sok a heti 6 óra futás, de nem tudom, hogy ez mennyire megerőltető sebesség Neked. Futásaid átlagpulzusát és max pulzusod is jó volna ismerni hozzá. Inkább kevesebbet fuss, de jólesőeket.
1óra 15 perc 10 km. Ez 7 percen kívüli tempó, ebből azt mondanám, hogy sok a heti 6 óra futás, de nem tudom, hogy ez mennyire megerőltető sebesség Neked. Futásaid átlagpulzusát és max pulzusod is jó volna ismerni hozzá. Inkább kevesebbet fuss, de jólesőeket.
-
Re: Helyes futotehnika
Koszonom a gyors valaszt!Hasznos volt.Ma eloszor probaltam a talpparnakra erkezni.Kicsit szokatlan, de mintha mintha kenyelmesebb, igaz, hogy az achilles in kicsit belefajdult, de lehet hogy ez mastol van.Ugy veszem eszre, hogy a talpam kulso reszere erkezek,ha a nem sarokra akarok erkezni(megjegyzem, hogy a jarasom a talp kulsejere esik).
Amugy a max pulzusom(220-a kor) 193, az en tempomban 135-140 a percenkenti pulzus.Megjegyzem, hogy a 10 km azert 1 ora 15 perc, mert ebben benne van minden:a bemelegites, a levezetes, nyujtas es tartok szuneteket kocogas kozben, egy egy percet ugy 2 km-kent, amig vizet iszok.
Amugy L-karnitint szedek es mintha mintha megdobta volna a teljesitmenyem, igaz ez csak a masodik kapszula.Nektek vannak tapasztalaitok errol a taplalekkiegeszitorol?
koszonettel
Amugy a max pulzusom(220-a kor) 193, az en tempomban 135-140 a percenkenti pulzus.Megjegyzem, hogy a 10 km azert 1 ora 15 perc, mert ebben benne van minden:a bemelegites, a levezetes, nyujtas es tartok szuneteket kocogas kozben, egy egy percet ugy 2 km-kent, amig vizet iszok.
Amugy L-karnitint szedek es mintha mintha megdobta volna a teljesitmenyem, igaz ez csak a masodik kapszula.Nektek vannak tapasztalaitok errol a taplalekkiegeszitorol?
koszonettel