Céklás süti (kuglóf)
Posted: 2009 Oct 27 Tue, 8:43 pm
Margarinnal kikenünk egy kuglófformát és belisztezzük
35 dkg főt céklát összeturmixolunk 3 dl olajjal és egyenként hozzákeverünk 5 tojást.
Keverőtálban elkeverünk 28 dkg lisztet, 38 dkg cukrot 1 zacsi vaníliás cukrot, 10 dkg kakaóport és 3 teáskanál sütőport.
Hozzáadjuk a céklás kulimászt, simára keverjük, kiöntjük a kuglóf formát.
Előmelegített (175 fok) sütőben 45-50 percig sütjük.
10 perc után rácsra tesszük, megszórjuk porcukorral és kakaóval.
(Egy kis pikáns meggylekvárral és tejszínhabbal maga a kéjhömböly)
35 dkg főt céklát összeturmixolunk 3 dl olajjal és egyenként hozzákeverünk 5 tojást.
Keverőtálban elkeverünk 28 dkg lisztet, 38 dkg cukrot 1 zacsi vaníliás cukrot, 10 dkg kakaóport és 3 teáskanál sütőport.
Hozzáadjuk a céklás kulimászt, simára keverjük, kiöntjük a kuglóf formát.
Előmelegített (175 fok) sütőben 45-50 percig sütjük.
10 perc után rácsra tesszük, megszórjuk porcukorral és kakaóval.
(Egy kis pikáns meggylekvárral és tejszínhabbal maga a kéjhömböly)