Új vagyok a lapon, véletlen találtam az oldalra de rögtön elmondhatom, hogy rengeteg érdekes dolgot, olvasnivalót találtam! 44 éves leszek szeptemberben, 1 éve futok, kocogok napi rendszerességgel 4 km-ert. Teszem ezt egy éve, a hét minden napján! Több helyen olvastam itt a lapon a heti pihenőnapról illetve az éves pihenő periódusról. Az lenne a kérdésem, hogy ennek a heti pihenőnapnak esetemben lehet jelentősége? Írnátok valami bővebbet esetleg, ezeknek a céljáról, mikéntjéről beleértve az "éves pihenő" kérdéskört!? Annyit kimazsoláztam, hogy a célja az izmok, ízületek regenerálódása esetleges sérülések kivédése, regressziója. Nekem tulajdonképp könnyedén megy ma már ennek a távnak a teljesítése, különösebb fájdalmak nélkül szerencsére! Olvastam itt, hogy azért elég sokan küzdenek ilyesmivel. Annak ellenére nincs panaszom, hogy 2008-ban a jobb bokámon volt egy külső-belső szalagszakadásom illetve a bokaízület is valamelyest sérült. Szerencsére ez teljesen meggyógyult anno. A futást egy emésztőszervi megbetegedés kapcsán kezdtem el, az orvosom unszolására. Állíthatom, hogy az előírt szigorú diéta és a futás mára ebből teljesen kigyógyított! Túlságosan elkalandoztam...

A lényeg, hogy most tulajdonképp faramuci helyzetben vagyok, hisz nem a futásról hanem a pihenőről szeretnék, Tőletek profiktól, hozzáértőktől egy kis útmutatást kapni! Már csak azért is, mert eddig ez eszembe sem jutott, hogy pihenőnapot tartsak, talán nem is lenne egyszerű ezt megszokni, annyira a mindennapjaim részévé vált már a futás!
Előre is köszönöm, ha véleményetekkel, észrevételeitekkel megtiszteltek!