Bejelentkezés 

1. Nike Kékes Csúcsfutás

Leírás 1. Nike Kékes Csúcsfutás

Csúcsot meghódítani - hívta a Budapest Sportiroda az amatőr futás szerelmeseit vasárnap a Mátrába.

Az ismét visszatért meleg időben dr. Simon János, az SH IMPEX ügyvezetőjének pisztolylövésére 1679-en vágtak neki a 12 km-es, 671 méter szintkülönbségű távnak.

A minden előzetes várakozást felülmúló indulói létszám igazolta ezen új verseny létjogosultságát. Egy 100 méteres lanka kivételével végig emelkedő útvonalon gyorsan széthúzódott a mezőny és egy 3 kilométeres emberfolyam futott a kő felé, melynek megérintése igazi büszkeséggel töltött el mindenkit. A célba érkezőknek kijáró ajándék NIKE póló és az egyedi emlékérem, még sokáig emlékeztetni fog mindenkit erre a napra.

A profik 900.000 forintos díjakért is futottak. A hölgyeknél Földingné Nagy Judit az első kilométereken eldöntötte a versenyt, előnyét folyamatosan növelve mintegy 1 kilométerrel előzte meg a szintén NIKE-ban versenyző Nagyné Petrik Évát.

A férfiaknál 4 kilométernél 3-an elhúztak a mezőnytől, majd 10 kilométernél Molnár Tibor iramot váltott és magabiztosan érintette meg elsőnek a követ.

A célban - a hazai versenyekre nem jellemező módon - több ezer lelkes néző óriási tapsvihara köszöntötte az összes célba érkezőt.

Az 1. NIKE-KÉKES Csúcsfutás bemutatkozása remekül sikerült. A Budapest Sportiroda szándéka szerint egy újabb, meghatározó jelentőségű verseny született, mely sok-sok éven át az egyik alappillére lesz a hazai futónaptárnak.



Férfi eredmények:

1. Molnár Tibor BVSC Kufner 43:20
2. Sági Ferenc BVSC Kufner 43:55
3. Rezessy Gergely Vasas 44:20

Női eredmények:

1. Földingné Nagy Judit Győri Dózsa 51:00
2. Nagyné Petrik Éva BVSC Kufner 55:29
3. Pintér Betty Pécsi Atlétikai Club 56:32

A csúcsfutásról:
http://www.futas.net/futoverseny/kekescsucsfutas/
Dátum Vas, Június 21, 1998
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Csü, Május 12, 2011 02:14 GMT
Megjegyzések Nincs