Bejelentkezés 

17. Kaiser's - Plus Budapest Nemzetközi Maraton - A Futás Napja

Leírás 17. Kaiser's - Plus Budapest Nemzetközi Maraton - A Futás Napja

3600 résztvevő a Kaiser's-Plus Budapest Maraton és Futófesztiválon Szeptember 29-én rendezte a Budapest Sportiroda a 17. Kaiser's-Plus Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivált, amely a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium Sport 25 akciójának eseménye. A Futás Napján természetesen a futás volt a főszereplő, vasárnap 10 különböző távon indulhattak a sportolni vágyók. Reggel a 4 kilométeres Maratonka kezdő, gyermek mezőnye kezdte meg a rajtok sorát. 10 órakor a klasszikus táv teljesítői vághattak neki a Hősök terőről a maratoni lefutásának. Több mint négyezren voltak, akik vagy egyéni maratonistaként, vagy 3 fős stafétaként, vagy 5 fős Ekiden Váltóként abszolválták a távot.

Az útvonal ezúttal is a város legszebb pontjain vezetett, így a közel 700 külföldi maratonista és a többi magyar résztvevő is futva gyönyörködhetett az immár a Világörökséggé nyilvánított Andrássy út épületében, a két Duna-partban, a budai Várnegyedben. A verseny két esélyese Rezessy Gergely és Kovács Ida is az esemény előtt úgy tervezte, hogy páylacsúcsot futnak. A férfiak versenyében 30 kilométerig úgy tűnt, ez sikerül is, azonban a pesti rakparton az erős szembeszél visszavetette az élfutókat, így Rezessy„csak” a harmadik Kaiser's-Plus Budapest Maraton győzelmének örülhetett a célban. Kovács Idának jobban sikerült a taktikázás az idővel, a felveztő futókkal, így 2:38:18-as idejével a Budapest Maratonok minden idők legjobb női idejét érhette el. Amikor az élmezőnyt a célban ünnepelte a több ezres nézőközönség, addig a mezőny java még a rakparton futott. Idei újdonságok volt az adidas iramfutói, akikhez csatlakozva biztosabban célba lehetett érni a tervezett időn belül. Talán ennek is köszönhető, hogy kevesen adták fel, 2110-en célba is értek, és mindenki szintidőn, azaz 5 óra 30 percen belül teljesítette a 42.195 métert. A maratonisták után rajtolt, de jóval a maratonisták előtt értek célba a Kaiser's-Plus Futófesztivál Minimartonján indulók. 7,5 kilométere, ehhez ezért már némi felkészülés kellett, mégis ezen a távon is több ezren teljesítették. Aki a kisgyermekével érkezett a Hősök teréhez az sem maradt futószám nélkül, hiszen a családi futás 800 métere pontosan azért volt, hogy akár babakocsival, pici gyerekkel, nagymamával együtt családilag lehessen mozogni egy kellemeset. A rajtok előtt, a futások alatt, a célbaérkezés után is érdemes volt a Felvonulási téren maradni, egyrészt a nézők buzdították a futókat, másrészt rengeteg program, életmód utca kiállítói, koncertek várták a kilátogatókat. 1/2 8-kor tűzijáték búcsúztatta Budapest nemzetközi maratonját.

EREDMÉNYEK

Férfiak: 1) Rezessy Gergely - Vasas Humansoft - 2:18:41 2) Bacskai Zsolt BVSC-Kufner 2:19:37 3) Berecz Lajos Mezőtúri AFC 2:24:59

Nők: 1) Kovács Ida VEDAC 2:38:18 2) Zsiga Tímea Haladás VSE 2:45:53 3) Kiss Ágnes Debreceni AK 2:50:08

Kerekesszékesek: Férfiak: 1) Bók László Delfin SE 2:26:05 2) Nagy Bendegúz MAFC 2:26:59

Nők: 1) Dóra Krisztina RODATA SE 2:34:54 Minimaraton:

Férfiak: 1) Csaja Gábor KSI 23:12

Nők: 1) Rakonczai Beáta BVSC 24:13

Nike félmaraton:
http://www.futas.net/Marathon/Budapest/budapest-nike-felmaraton.php
Dátum Vas, Szeptember 29, 2002
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Csü, Május 12, 2011 02:24 GMT
Megjegyzések Nincs