Bejelentkezés 

4. Tudás Útja Félmaraton

Leírás A zord idő ellenére jókedvűen zajlott le a „The Way of KNOWLEDGE" EUSA Egyetemi Európa Kupa és Nemzeti Bajnokság november 2-án. A Magyar Tudomány Napjának nyitóprogramjaként szereplő félmaraton és akadémiai 6-os demonstrációs futás nemzetközi fővédnöke Jacque Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke volt. Már kora reggel benépesült a Nagyvárad téri Elméleti Tömb, ahol hangulat- és izomgerjesztő műsorok teremtettek kedvet a bemelegítéshez. Az ünnepségen az egyetem nevében prof. dr. Kopper László általános rektorhelyettes üdvözölte a megjelenteket. A rendezvényt Andrássyné dr. Teleki Judit, a programot támogató Oktatási Minisztérium főtanácsadója nyitotta meg. Pontban 11 órakor eldördült s startpisztoly. Több mint 200-an indultak el a bevált útvonalon: előbb a pesti rakpartra, ott végig az Országházig, majd visszafordulva az MTA épületéhez, ahol befejeződött a 6 kilométeres távot vállalók futása. A félmaraton résztvevői tovább folytatták útjukat a Lánchídon át a budai alsó rakpartra, azon először a Hajós Alfréd Uszodáig haladtak, majd déli irányba fordulva elfutottak a lágymányosi egyetemvárosig (tiszteletkört téve a Magyar Tudósok Körútján), s onnan legújabb hidunkon átkelve tértek vissza a NET-be. A versenyközpontban frissítők, befutócsomagok és az Adidas diagnosztikai standja várta a futókat. A félmaratonon egyetemünk hallgatói közül női egyéniben az Európa Kupa harmadik helyezettje és a nemzeti bajnokság bronzérmese Molnár Barbara (TF I. évfolyam) lett 1: 20'32"-es eredménnyel (képünkön jobbra). A csapatversenyben, nagy csalódásra, az ELTE (8: 27'39") mögött másodikként végzett az Semmelweis Egyetem (8: 32'27"), név szerint: Farkas László, Jónás Sándor, Gombkötő Géza, Molnár Barbara, Bedő Imola és Bene Judit. A legjelesebb sportolók a kupákon és az érméken kívül, a bőkezű szponzorok (TIMEX, Synergon, Dover, Colgate, Rauch) jóvoltából, értékes tárgyjutalmat kaptak. A legjobb csapat idén is elnyerte a Belügyminisztérium számítógép konfigurációját és meghívást a 15. Bécs-Budapest Szupermaratonra.

a kedvezőtlen előzetes időjárás ellenére is közel 200-an álltak rajthoz 6 nemzet képviseletében. A legsikeresebb hallgató férfi versenyzőnk Tóth Tamás (BME) 1:09 25-es eredménnyel aki később a 2004-es felnőtt magyar bajnokságot is megnyerte. Női hallgatói bajnokunk Teveli Petra (BKÁE) 1:16 23 eredménnyel.

A legjobb helyen végzett külföldi férfi versenyző, a szlovák Vrábel Martin 1:11 21-es eredménnyel, míg a női az ukrán Inna Lebedeva 1:21 19-el ért elsőként célba.

Csapatversenyben az eddigi folyamatosan címvédő Semmelweis Egyetem csapatát (8:32 27) az ELTE 8:27 39-es eredményével nem egészen 5 perces különbséggel előzte meg.

A tanár urak versenyét Farkas József Zoltán (BME) 1:10 17-el, a tanár hölgyekét Vajda Zsuzsa (Kölcsey Gimnázium) 1:18 09 időeredménnyel nyerte.

Tudás Útja Félmaraton az oldalunkon:
http://www.futas.net/futoverseny/tudas-utja-felmaraton/
Dátum Vas, November 2, 2003
Idõ 11:00 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Sze, December 22, 2010 13:35 GMT
Megjegyzések Nincs