Bejelentkezés 

22. Pécs-Harkány Országúti Futóverseny

Leírás 22. Pécs-Harkány Országúti Futóverseny
Tavaszi időben indult, aztán előbb ősziesbe, majd télibe forduló körülmények között (a kellemes 12 fok a végére nullára csökkent) ért célba a 22. Pécs-Harkány országúti futóverseny majd 900 résztvevője. Ezért is tűnt kissé merésznek az egyik hölgy futó rövid ujjú, vékony pólója - csak remélni tudjuk, hogy a következő néhány napban nem betegen az ágyat nyomja.
A 25 kilométeres táv természetesen rendesen szétzilálta a mezőnyt, akadt olyan női résztvevő, aki 12 óra 24 perckor még Szalántáig sem jutott el, holott a mezőny 10.50-kor rajtolt Pécsről. Menet közben érdemes volt figyelni a futók arcát, sokat elárultak: volt aki nevetgélve, volt aki rezzenéstelen arccal rótta a kilométereket, de jó néhányan olyan falfehéren poroszkáltak, hogy nem tűnt feleslegesnek a fel-felbukkanó mentőautó... Szerencsére mégsem volt szükség a mentősökre.
Forrás: PVSK honlap

Miskolci és pécsi győzelmet hozott az idei Pécs - Harkány országúti futóverseny. A versenyt végül Tóth Tamás miskolci futó bírta a legjobban és elsőként ért célba Ott Balázs és Tóth László a Pécsi Futó Klub sportolói előtt.
Az év első embert próbáló baranyai futóversenye a Pécs - Harkány félmaraton. Idén 22. alkalommal vághattak neki a futók a 25 km hosszú, több mint 100 m szintkülönbségű távnak. A futóversenyre egyébként egyre többen neveznek, ugyanis már nemcsak egyénileg, de váltóban is teljesíthetik a távot a résztvevők. A rendkívül jó idő miatt, a távnak összesen 896-an vágtak neki. A futáson részt vett a maratoni futó olimpikon, Simona Staicu is. A mezőny csak a rajtnál volt együtt, a profik 10-15 fős élbolyba rendeződtek és egymást segítve futottak az 58-as számú főúton. Az első váltóhely 8,5 km-nél, a pogányi repülőtérnél volt, ahová már a négy főre csökkent élboly érkezett elsőként. A 17. km-nél, azaz a 2. váltópontnál szintén a négy futót pillanthatták meg elsőként a szurkolók, akiket a váltó élmezőnye követett. A versenyt végül Tóth Tamás miskolci futó bírta a legjobban és elsőként ért célba Ott Balázs és Tóth László a Pécsi Futó Klub sportolói előtt. A nők közül a miskolci Simona Staicu győzött, Teveli Petra az UTE és Szabó Andrea az UNICA SE futója előtt. A váltót az Ott Balázs,Tóth László és Schubert Péter összeállítású Pécsi Futó Klub csapata nyerte.
Forrás: Pécsi Sport

2006-OS futóverseny képei:
http://www.futas.net/fotok/2006/pecs-harkany/

képek a Pécs-Harkány országúti futóversenyről:
http://www.futas.net/futoverseny/Pecs-Harkany/

Pécs-Harkány Országúti Futóverseny eredmények:

http://www.futas.net/eredmenyek/2006/Pecs-Harkany-Noi.doc
http://www.futas.net/eredmenyek/2006/Pecs-Harkany-Ferfi.doc
http://www.futas.net/eredmenyek/2006/Pecs-Harkany-Korosztalyos-eredmenyek.doc
http://www.futas.net/eredmenyek/2006/Pecs-Harkany-Valto-eredmenyek.doc
http://www.futas.net/eredmenyek/2006/Pecs-Harkany-Ceges-Valto-eredmenyek.doc
Dátum Vas, Március 5, 2006
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Hét, Március 8, 2010 01:34 GMT
Megjegyzések Nincs