Bejelentkezés 

Vivicittá Városvédő Futás, Kaposvár

Leírás 5. T-Home Vivicittá Városvédő Futás, Kaposvár

A verseny rendezője:

BSI és a Kaposvári Szabadidő Egyesület
A verseny fővédnöke:


Versenyközpont, öltöző, ruhatár:
a Kossuth téren (a Városháza udvarán) felállított sátrakban
Rajt
Kossuth tér - 15 óra
Táv:
3,2 km
Útvonal:
Kossuth tér - Zárda utca - Bethlen tér - Somssich Pál utca - Németh István fasor - Virág utca - Fő utca - Kossuth tér

T-Home futópárbaj:
http://www.futas.net/futoverseny/Vivicitta/vivicitta-futoparbaj-szeged-kaposvar.php


Kaposvári Vivicittá:
http://www.futas.net/futoverseny/Vivicitta/kaposvar-vivicitta-varosvedo-futas.php

5. T-Home Vivicittá Városvédő Futás, Kaposvár - 2009. április 5.

Gyönyörű idő és 23 fok várta a futókat Kaposváron április 5-én, az 5. T-Home Vivicittá Városvédő Futás napján. A somogyi megyeszékhelyen minden alkalommal rengetegen gyűlnek össze, hogy közösen futhassanak a város utcáin - és hogy versenybe szálljanak a "vidék futófővárosa" címért a szegediekkel. Tavaly ősszel 5001 futó vett részt a Vivicittán, ezzel a kaposváriak létszámban felülmúlták a csongrádiakat, idén pedig ismét győztek: 5334-en indultak a 3,2 kilométeres távon.

A Kossuth téren már délután 1 órakor gyülekezni kezdtek a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A nap programját Szentgyörgyi Rómeó hatszoros aerobik világbajnok, a McDonald's trénere kezdte, ő tartotta a futás előtti bemelegítést. A több mint 5000 résztvevő ezután 15 órakor Szita Károly, Kaposvár polgármesterének pisztolylövésére vágott neki a versenynek. A rajt mintegy öt percig tartott, a szurkolóknak pedig még szusszanni sem volt idejük, máris érkezett a leggyorsabb futó: Kiss Dávid 9 perc 37 másodperc alatt teljesítette a távot, megelőzve a címvédő Nagy Tamást, illetve a tegnapi szegedi győztes Szelepcsényi Zsoltot.

A női versenyben őszi diadala után ismét Czebei Réka volt a legjobb, 11 perc 4 másodperc alatt futott, őt Horváth Gréta és Szabó Tünde követte. A T-Home dolgozók külön versenyében Simon Zoltán és Várnai Bianka voltak a legjobbak. A legtöbb futót mozgósító iskolák versenyében a kaposvári Gárdonyi Géza Általános Iskola és a Kaposfői Általános Iskola voltak a győztesek.

A boldog célba érkezők háromnegyed órán át haladtak át a célkapun. Ezután ismét Szentgyörgyi Rómeó csábította mozgásra a résztvevőket, levezető aerobikot tartott a főként gyerekekből álló közönségnek. Az eredményhirdetésen zúgott a vastaps a legjobbak tiszteletére, és sok boldog nyertes távozott a térről a támogatók ajándékainak kisorsolása után. A kaposváriak és a Kaposvár környékiek tehát ismét kitettek magukért, bebizonyították, hogy szeretik a futást és a városukat!

A BSI április első hétvégéjén több mint 10000 embert mozgatott meg. A következő futóünnep az április 19-ei budapesti 24. T-Home Vivicittá Városvédő Futás lesz.
Dátum Vas, Április 5, 2009
Idõ 15:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Sze, Március 23, 2011 02:26 GMT
Megjegyzések Nincs