Bejelentkezés 

II. esti Polythlon Dunapari Félmaraton

Leírás II. esti Polythlon Dunapari Félmaraton (ePDF)
Egyetemi-Főiskolás Félmaraton Budapest Bajnokság
ELTE-Kupa

A verseny időpontja:
2009. 06. 20., szombat 18:00 óra

Helyszín:
Budapest XI.ker. Bogdánfy u. 10. (BEAC Sporttelep)

Előnevezés:
2009. június 17-éig a polythlon@freemail.huAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email-címen



Előnevezésre 2009. június 17-éig van lehetőség a polythlon@freemail.huAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email-címre küldött levéllel, amelyben meg kell adni az induló nevét, születési évét és iskoláját vagy munkahelyét. Előnevezés esetén a kedvezményes nevezési/regisztrációs díj 1500 Ft (diákoknak 800 Ft), amit a verseny előtt a helyszínen, a nevezési lap kitöltésekor kell kifizetni. Az előnevezők listáját a http://polythlon.elte.hu honlapon tesszük közzé.

Helyszíni nevezés:
Helyszíni nevezésre legkésőbb a verseny napján 17:30-ig van lehetőség, a nevezési lap kitöltésével, és a nevezési/regisztrációs díj befizetésével: 3000 Ft (diákoknak 1500 Ft). Az Egyetemi Félmaraton Budapest Bajnokságra nevezőknek – a BEFS szabályai értelmében – az érvényes diákigazolványukat is be kell mutatniuk.


Pályaleírás:
A futás a BEAC-pálya elől indul (Bogdánfy u. 10.) dél felé a bal oldali járdán. Végighalad a Budafoki út bal oldali járdáján egészen a Kondorosi útig, ahol kimegy a Duna-partra. Innen végig a Csepel-sziget felé vezető kerékpárúton: Árasztó út – Duna part – Ártér u. – Háros u. – Balin u. – Növény u. – Hárosi duna part útvonalon. A Háros-sziget végénél lesz a 10,5 km-es fordító, majd a futás ugyanezen az útvonalon halad vissza. A BEAC-pálya bejáratához visszaérve a cél a parkolón át, az épületet keresztezve a régi BEAC-rekortánon lesz felállítva.

A futópálya 90%-ban közepes- és jó minőségű aszfalt. A megtett távolság kifelé 500 méterenként van felfestve (visszafelé ugyanezek a hátralévő utat mutatják). A pontos útvonalat sárga felfestett nyilak jelzik, illetve több helyen rendezők is segítik az átelőknél és útelágazásoknál a továbbhaladást. A félmaratoni futópályán 7 és 14 km-nél frissítő-állomások lesznek: víz, izotóniás ital, szőlőcukor és keksz. Az élen haladók előtt a pálya teljes hosszában felvezető biciklis segíti az előrejutást.

A Kresz-szabályainak betartása mindenki számára kötelező! Kérünk minden résztvevőt, hogy egymás, illetve az úton haladó gyalogosok és kerékpárosok testi épségére fokozottan ügyeljenek! (A Budafoki út – Dombóvári út kereszteződésében a lámpás gyalogátkelőhelyen a visszafelé futáskor – az élen haladók kivételével – rövid megállásra számítani kell.)

A táv 21 km és 97,5 m (hiteles rendőrségi műszerrel kimérve, maratonfutókkal tesztelve), lényegében teljesen sík. Csak azoknak a versenyzőknek az idejét tudjuk az értékeléskor beszámítani, akiknek rajtszáma a 10,5 km-es fordítónál rögzítésre került. Kérjük a rajtszámot mindig elöl, jól látható helyen viselni!


Díjazás:
A félmaraton abszolút női és férfi I-III. helyezettjeinek: kupa (I.), érem és oklevél

A félmaraton alábbi korcsoportjai I-III. női és férfi helyezettjeinek (amennyiben az adott korcsoportban legalább 3 induló van): érem és oklevél

Ifjúsági – 1990-ben és utána születettek (18 év alattiak)

Felnőtt – 1969-1989 között születettek (19-39 évesek)

Szenior – 1949-1968 között születettek (40-59 évesek)

Veterán – 1958-ben és előtte születettek (60 év felettiek)

Egyetemi Budapest Bajnokság: női és férfi I -III. helyezett hallgatóinak: kupa (I.) és érem



Különdíjak:

Új pályacsúcsot felállító férfi-női félmaratonistának 10.000 Ft pénzjutalom.

ELTE-Kupa: az ELTE legjobb női és férfi hallgatójának, illetve dolgozójának: kupa és oklevél

A legtöbb hallgatót indító egyetem-főiskola csapatának különdíj!


Az egyetemi hallgatói, illetve az ELTE-s kategóriákban csak azok vehetnek részt, akik a nevezési lapon jelzik melyik egyetemen van érvényes hallgatói jogviszonyuk, és azt diákigazolvánnyal igazolni tudják.


Eredményhirdetés:

A díjkiosztásra várhatóan 20:30 körül kerül sor. A díjakat átadja dr. Hudecz Ferenc az ELTE rektora (egyeztetés alatt), Molnár Gyula XI. kerület polgármestere, dr. Kiss Ádám a BEAC elnöke, Cseszregi Tamás az ELTE EHÖK elnöke.

Tombola:

Az eredményhirdetést megelőzően a versenyt teljesítők között értékes Panasonic ajándékokat sorsolunk ki. A fődíj (Panasonic DVD-lejátszó) átadására a díjkiosztó végén kerül sor.

A versenyzőknek az épületben öltözési és fürdési lehetőséget biztosítunk. A rendezvény ideje alatt a területen zenés szórakozóhely és büfé folyamatosan nyitva áll.

A rendezvény kiemelt támogatói:
Panasonic www.panasonic.hu
MKB Bank www.mkb.hu
ELTE EHÖK www.ehok.elte.hu



További támogatóink:
Medigroup www.medigroup.hu
ELTE Karrierközpont www.karrier.elte.hu
ELTE Sport Kft. www.eltesport.hu
BEAC beac.elte.hu


Rendezők:
ELTE-BEAC Polythlon-Triatlon Klub
BEAC Atlétikai Szakosztály
Sashegyi Gepárdok / Polythlon Utcai Futókör
Dátum Szo, Június 20, 2009
Idõ 18:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Szo, Június 13, 2009 03:36 GMT
Megjegyzések Nincs