Bejelentkezés 

II. Csepel Futás

Leírás II. Csepel Futás

Nagyszabású sportfesztivált rendez szeptember 19-én az önkormányzat és a kerületi egyesületeket működtető sportalapítvány Csepelen. A rendezvény reggel kilenckor a 4,5 kilométeres II. Csepel Futással kezdődik.

A nap folyamán a fiatal és a kevésbé fiatal résztvevők huszonegy, Csepelen szervezett formában is gyakorolható sportággal és neves művelőivel ismerkedhetnek meg közelebbről.

Jelenleg közel kétezer 6 és 18 év közötti gyerek sportol a kerületben egyesületi szinten, mely számot az évtized végéig legalább háromezerre szeretnénk növelni − nyilatkozta Losonczi Flórián, a Csepel SC Alapítvány sportigazgatója. Ezt segítik többek között az ilyen rendezvények, mint a Csepel Futás, és az azt követő sportnap, melyen a múlt évben kétezren vettek részt.

A főleg iskoláskorúakat célzó, de családok számára szervezett rendezvény elsődleges célja a szabadidő és versenysport, az egészséges életmód népszerűsítése. A Csepel SC Alapítvány sporttelepén a résztvevők megismerhetik a kerület sportegyesületeit, melyek kivétel nélkül megjelennek a rendezvényen. A jelenlévő sportegyesületek közül többen profi sportolókat, bajnokokat is felvonultatnak, akik az érdeklődő gyerekeknek és felnőtteknek bemutatják az adott sportág szépségeit, amit a vállalkozó kedvűek azonnal ki is próbálhatnak.

A rendezvényen számos ingyenes szűrővizsgálat és szakember is várja az résztvevőket. A pálya mellett felállított egészségsátrakban lehetőség lesz a testsúly, a vércukor és a vérnyomás ellenőrzésére, de táplálkozástudományi szakember is rendelkezésre áll az egészséges étrend és életmód megtervezéséhez, könnyebb kialakításához.
Dátum Szo, Szeptember 19, 2009
Idõ 09:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Pé, Szeptember 18, 2009 04:25 GMT
Megjegyzések Nincs