Bejelentkezés 

Sörfutás

Leírás XIII. SÖRKÖR KOMBINÁLT TELJESÍTMÉNYTÚRA

2009. december 12. szombat
A kombinált teljesítménytúra célja:
A szabadidő hasznos, eredményes és tartalmas múlatása.


Nevezési díj: 3000 Ft (ami tartalmazza a „rajt sör”, valamint két sörjegy árát)
Nevezni a komarnicki.hu weboldal SÖRKÖR menüpontján keresztül lehet.
Nevezési határidő: 2009. december 4. 24 óra
A versenyen a DUGÓKA HASZNÁLATA KÖTELEZŐ. Kauciót nem kell fizetni, de aki elveszti, annak ez 5000 Ft-jába kerül. Aki ezt elsumákolja, arra sújtson le a SÖRKÖR szigora, és a sörszerető népek megvetése.


Rajt: 10:00 Pilisszentkereszt, Pilisszántó, Pilisszentlélek, Dobogókő,
Két-bükkfa-nyereg
Cél: Pilisszántó 18:00-ig
Szintidő: 7 óra


A túra lefolyása (szabályok):

A teljesítménytúra elsősorban szórakozás, és csak másodsorban verseny.


A kombinált teljesítménytúrán kétféle képen lehet pontokat gyűjteni, sörivással és helyváltoztatással.

Sörpontok:

1 sör (0.5 liter / korsó, üveg, doboz) 1 pont

Csak a teljes korsó vagy üveg/doboz (0.5 liter) sör elfogyasztása ér 1 pontot. A sörnek teljes terjedelmével át kell haladni a garaton (utána már visszafordulhat). A csökkentett alkoholtartalmú sörök (Schlossgold, Bucler, Polo, Szűz, stb.) elfogyasztásáért nem jár pont. A sört csak az ellenőrzőpontokon és a versenyútvonal meghatározott pontjain lehet elfogyasztani. A versenyzőnek törekedni kell arra, hogy a versenybíróság lássa a sör elfogyasztását. Ha bármilyen kétség merül fel, a sör nem kerül elfogadásra.

Távolsági pontok:

Mozgással (gyaloglás, futás, rohanás, sétálás, andalgás, tántorgás, kúszás, mászás, hát- és egyéb úszásnemek, békaügetés, indián szökdelés, stb.) is lehet pontot szerezni. Az értékelhető útvonalak a következők:


Pilisszentkereszt – Pilisszántó 2 pont
Pilisszántó – Pilisszentkereszt 2 pont

Pilisszentlélek – Pilisszántó (DNY-i átjárón keresztül) 7 pont
Pilisszántó – Pilisszentlélek (DNY-i átjárón keresztül) 7 pont

Pilisszentlélek – Két-bükkfa-nyereg 2 pont
Két-bükkfa-nyereg – Pilisszentlélek 1 pont

Pilisszántó - Két-bükkfa-nyereg 4 pont
Két-bükkfa-nyereg – Pilisszántó 3 pont

Két-bükkfa-nyereg – Dobogókő 2 pont
Dobogókő – Két-bükkfa-nyereg 1 pont

Pilisszentkereszt – Két-bükkfa-nyereg 3 pont
Két-bükkfa-nyereg – Pilisszentkereszt 2 pont

Pilisszentkereszt – Dobogókő 4 pont
Dobogókő – Pilisszentkereszt 2 pont

A felsorolásban nem szereplő útvonalakért nem jár pont. Mária-pad, Dél- nyugati-átjáró, Szántói nyereg köztes ellenőrző pont és nem útvonal végpont. Az adott útvonal esetleges köztes ellenőrző pontjain a dugóka használatával igazolni kell a pont érintését. Ennek elmulasztása esetén az útvonalért nem jár pont.

A versenyt csak az teljesítí aki mind a három klasszikus ellenőrzőpontot legalább egyszer érinti. A rajthely érintésnek minősül. Klasszikus ellenőrzőpont Pilisszentkereszt, Pilisszentlélek és Pilisszántó.
A versenyen kötelező felszerelés valamilyen világító (fej, zseb, elem, stb… lámpa) eszköz, valamint az évszaknak, és időjárásnak megfelelő ruházat.

Korlátozások:

Csak az erdei utakon lehet közlekedni, az országúton nem. Kivétel a Pilisszántóra be (és ki), valamint a Pilisszentkeresztre Pilisszántóról be- (és ki-) vezető rövid útszakasz.
Ugyan azt az útszakaszt 3-szor egymás után nem lehet teljesíteni. (Vagyis oda-vissza után már nem lehet még egyszer oda menni. Illetve lehet, csak nem jár érte pont.
Tilos bárminemű közlekedési eszköz igénybevétele (busz, autó, ló, kerékpár, roller, görkorcsolya, talicska, sí, stb.).
Tilos a versenyben nem induló „harmadik” személy segítségének igénybevétele, de a versenyzők segíthetik (támogathatják, irányíthatják, stb.) egymást. De ez a segítségnyújtás nem vonatkozik a sörivásra.

VERSENYSZÁMOK

A XIII. SÖRKÖRön alapvetően 2 versenyszámban lehet indulni. KLASSZIKUS és SÖRFUTÁS. A SÖRSTÁRS csapatversenyben indulók is felkerülnek az általuk választott egyéni listára. Csapaton belül nem kötelező ugyanarra az egyéni számra nevezni.

Mindenkire érvényesek a következő szabályok:

Nem kötelező minden ellenőrzőponton sört inni (kivétel a „rajtsör”), de a verseny végére a kategória sajátosságainak megfelelő sörszámnak meg kell lenni.
Szintidő túllépés esetén az első fél órában minden megkezdett 5 perc –1 pont. 17:30 – 18:00 között a megszerzett pontszám feleződik.

A KLASSZIKUS verseny szabályai:

A verseny végére a két „fegyvernem” teljesítési arányainak bizonyos határokon belül kell maradni. Ezek a következők:

Női verseny

gyalog pont / sör pont nem lehet nagyobb mint 3
sör pont / gyalog pont nem lehet nagyobb mint 2

Férfi verseny

gyalog pont / sör pont nem lehet nagyobb mint 2
sör pont / gyalog pont nem lehet nagyobb mint 3

A bármilyen irányú túlteljesítések nem kerülnek elfogadásra.

A SÖRFUTÁS szabályai:

A versenyzőnek legalább annyi sört kell elfogyasztania, ahányszor „klasszikus ellenőrző pontot” (Pilisszentkereszt, Pilisszántó, Pilisszentlélek) érint. De ezeket a söröket a verseny során, bárhol és bármikor megihatja, a lényeg hogy a verseny végére meglegyen a kellő számú sör. Hiányzó sörönként –1 pont.

A SÖRSTÁRS csapatverseny szabályai:

A versenyben 3-6 fős csapatok indulhatnak. A csapattagoknak ugyanazt az útvonalat kell bejárniuk, és a verseny végére mindenkinek ugyanannyi sör kell meginni. Verseny közben lehetnek eltérések. Minden ellenőrzőpontra együtt kell megérkezniük, de indulni már nem kötelező együtt. Az utolsónak induló csapattag viszi magával a csapat kartonját. A csapatverseny értékelésénél semelyik egyéni versenyszám szabályainak nem kell megfelelni.

Egyebek:

Azonos pontszám esetén a több sört fogyasztóé az előkelőbb helyezés. Ha ez is megegyezik, szétivással kell eldönteni a helyezéseket.

A készpénzforgalom, és egyéb kellemetlenségek elkerülése végett az erdei frissítő állomásokon a lehetőségek szerint sörjeggyel kell fizetni. Sörjegyet a nevezés részeként kell rendelni, illetve a helyszíneken is lehet vásárolni, ha idő előtt elfogyott. A sörjegy ára 250 Ft, amit csak az erdei pontokon lehet felhasználni. A megmaradt sörjegyek a célban visszaválthatók. Kocsmapontokon csak készpénzzel lehet fizetni.
Az erdei pontokon felléphet ideiglenes, vagy végleges sörhiány. Ezért reklamálni nem lehet.
A célban levő tömegjelenetek elkerülése végett a 16:30 után érkezők ott már nem fogyaszthatnak versenyben sört. Ha még úgy érzik tér(fogat)ban és időben még fér beléjük azt a buszfordulónál 16 óra körül felállított ideiglenes bázisponton tehetik meg.


Nyakam töröm, csak jöjj söröm
(Robert Burns)
Dátum Szo, December 12, 2009
Idõ 10:00 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Pé, November 27, 2009 06:54 GMT
Megjegyzések Nincs