Bejelentkezés 

Jótékonysági futás az állatvédelem nevében Kecskemét

Leírás Jótékonysági futás az állatvédelem nevében
Kecskemét

Schirilla György nem csak a jégtáblák között úszik, de a forró betonon is fut. Jótékonysági futásra várja az iskolásokat, hogy közösen felhívják a figyelmet az állatvédelem fontosságára. A rendezvényre azonban regisztrálni kell.

A főtéri null kilométerkőtől indul a futás május 18-án, kedden 10 órakor. Rendőri biztosítás mellett végig futnak a Rákóczi úton, egészen az első főbb állomásig, a Vadaskertig. Itt lehetősége lesz a gyermekeknek megismerkedni az állatkert lakóival. Ezt követően a Mentsvár Alapítvány menhelyét veszik célba. Itt kutyás vetélkedőkön vehetnek részt a fiatalok.

Több célja is van, első körben az, hogy Schirilla Gyuri közreműködésével felhívjuk a figyelmet az állatvédelemre, hiszen nem beszélhetünk eleget erről. Másrészt az, hogy a gyerekek, az iskolások mozogjanak egy kicsit és ezt egy közösségben tehetik, és még segítenek is az ügyön, és ez egy nagyon jó cél. A gyerekek szemszögéből pedig, hogy lógjunk a suliból, hogy ne kelljen tanulni, hiszen jó idő van. - mondta el Nemes Imre, a Menhely az Állatokért Környezetvédelmi Alapítvány munkatársa.

A rendezvényt a Keresztes Busz is támogatja, mivel a táv összesen 10 kilométer hosszú lenne, így azokat a gyerekeket, akik elfáradnak, a Mentsvár menhelyéről ingyenes buszokkal hozzák vissza a főtérre. A rendezvényre minden résztvevőnek, illetve iskolának regisztrálnia kell a menhely@menhely.eu e-mail címen. Az esemény végén az összes futó emléklapot vihet haza.

"futás"
Dátum Ke, Május 18, 2010
Idõ 10:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Sze, Szeptember 22, 2010 14:44 GMT
Megjegyzések Nincs