Bejelentkezés 

VII. Mátra 115, 88, 55 közösségi teljesítménytúra

Leírás VII. Mátra 115, 88, 55 közösségi teljesítménytúra

Melyre szeretettel várunk minden érdeklődő túrázót-futót!
Csináljunk idén is közösen egy nagyon jó túrát-futótúrát, az ország legszebb erdeiben!

Gyere, indulj és/vagy ha van kedved segíts az előkészületekben, rendezésben!

Időpont: 2010. június 4-5-6.

Rajt: június 5. 7:00 tömegrajt a Kisnánai várból

Teljesítménytúrázó és terepfutó batyus bál: június 4. 19:00 Kisnánai vár

Regisztráció: június 4. 19:00-20:00 és június 5. 6:00-6:45

Várnak a mátrai csúcsok, vár az erdő, várnak a rendezők az ellenőrzőpontokon. Lesz sok jó kaja, ahogy megszokhattátok, ha már jártatok nálunk: valódi levesek húsból, zöldségből, tea (teafűből, citrommal, mézzel), zsíros-lekváros kenyér és rokonai, gyümölcs, sok más finomság, futás közben is fogyasztható dolgok és a legfontosabb élelem: a nevezési díj, amit hoztok :-).

Miért jó, ha segítesz a túra előkészítésében, szervezésében?

Azért, hogy idén is legyenek jól járhatók és követhetők a jelzések, ösvények, a Mátra legeldugottabb szegleteiben is!

Azért, hogy idén is közel 30 frissítő-ellenőrzőpont várja az indulókat!

Azért, hogy idén is meg tudjuk csinálni az online közvetítést, itt a honlapon!

Ha indulni, segíteni, rendezni, támogatni szeretnél, vagy van egy ötleted, javaslatod, kérdésed, írj ide, vagy emilbe: medvegyu kukac matra115 pont hu.

Túrakiírás
Mátra 115, 88, 55 közösségi teljesítménytúra
Magadnak csinálod, magadnak szervezed!

A túra közösségi teljesítménytúra, a túrázó közösség rendezi magának. Ha tudsz valamiben segíteni, ne habozz, keress meg minket, mindenki segítségére számítunk!

A közösségi túrán mindenki saját felelősségére indul, kártérítés semmilyen címen nem igényelhető! A két hosszabb táv rendkívül nehéz, nagy felkészültséget igényel, csak tapasztalt túrázóknak, futóknak ajánljuk.

Regisztráció: június 4. 19:00-20:00 és június 5. 6:00-6:45

Nevezési díj egy tálca saját készítésű - melegálló, szállítható - sütemény (ha valaki nem tud házi sütit hozni, akkor jó a bolti is). Az ellenőrzőpontokon szét fogjuk osztani. Fontos hogy a sütemény melegben is elálló (pl. tejszínmentes) és szállítható legyen! Pénzbeli nevezési díj nem lesz.

Ellátás, frissítés

Az ellátás alapja víz és amit Ti, indulók hoztok (süti pl). A maradék részt (levesek, zsíros kenyér, stb) étkezési jegyért (2000 Ft) lehet igénybe venni, ami a rajtban vásárolható.

Közlekedés: Gyöngyösről Kisnánára, valamint Budapestről Kisnánára június 5-én reggel külön buszjáratot tervezünk indítani, erre előzetesen kell jelentkezni Keresztesi Koppánynál (keresztk kukac gmailpontcom, 20-587-7144). Az előzetes jelentkezés határideje május 26. Arra kérünk mindenkit, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedést válassza. Ha személyautóval érkeztek, hagyjátok azt Gyöngyösön, Gyöngyöstarjánban csak néhány autó tud úgy parkolni, hogy az a falu életét ne zavarja.

Szállás információ: A rajtban és a célban saját felszereléssel fedett helyen (iskola, kultúrház) lehet aludni, sátorozás is lehetséges (a rajtban a kisnánai várban sátorozhatok!). Fizető vendéglátásról érdeklődni Koppánynál lehet.

Amit mindenképp hozzatok magatokkal: Mátra-térkép, egész éjszakán keresztül jól működő elemlámpa (a két hosszabb távon erősen ajánlott felszerelés).

Egyéni frissítést, vagy egyebet szállítunk (depó) a következő helyekre: Galyatető, Mátraháza, Mátraszentimre, Szoros-patak, Hidegkúti-th., Fajzatpuszta, Gyöngyöstarján A frissítéshez lehetőleg használjátok a szervezett depót, illetve a frissítőpontok ellátását, hogy ne generáljunk fölös autóforgalmat a Mátra útjain (ez nem csak a Mátra védelme miatt fontos, hanem a teljesítménytúrák védelme miatt is). A szállítás egy irányú, a frissítőpontokon maradt holmikat nem biztos, hogy a célba szállítjuk, ill. legfeljebb a pont zárása után.

Eldobó poharakat, edényeket nem fogunk osztani, ha elkerülhető nem szereténk szemetet vásárolni és szétosztani. Az ellenőrzőpontokra viszünk pár edényt, amit öblítünk, ezeket lehet használni, vagy a saját magad által hozott edényeket.
Mátra 115

Táv: kerékkel 124,04 km, turistautak.hu alapján 116 km

Szintemelkedés: 6374 m, GPS track nagy felbontású térképre illesztésével számolt érték

Szintidő: 30 óra

Rajt: Kisnána, vár, 2010. június 5. 7.00 tömegrajt

Cél: Gyöngyöstarján, Művelődési Ház

Útvonal: Kisnána - Jagus - Oroszlánvár - Kékestető - Parádsasvár - Galyatető - Mátraalmás - Galyavár - Galyatető - Hatökör-ura - Mátraháza - Lajosháza - Mátraszentimre - Szorospatak - Ágasvári-th. - Ágasvár - Mátrakeresztes - Hidegkúti-th. - Nagy-Parlag - Muzsla - Diós-patak - János-vára - Kénes-forrás - Havas - Fajzatpuszta - Káva - Tót-hegyes - Rossz-rétek -Világos-hegy - Gyöngyöstarján
Mátra 88

Táv: 94,77 km kerékkel (turistautak.hu alapján 88)

Szintemelkedés: 4822 m

Szintidő: 26 óra

Rajt: Kisnána, vár, 2010. június 5. 7.00 tömegrajt

Cél: Gyöngyöstarján, Művelődési Ház

Útvonal: Kisnána - Jagus - Oroszlánvár - Kékestető - Parádsasvár - Galyatető - Mátraalmás - Galyavár - Galyatető - Hatökör-ura - Mátraháza - Lajosháza - Mátraszentimre - Szorospatak - Ágasvári-th. - Ágasvár - Mátrakeresztes - Hidegkúti-th. - Tót-hegyes - Rossz-rétek - Világos-hegy - Gyöngyöstarján
Mátra 55 (útvonal változás!)

Táv: 57,84 km (turistautak.hu alapján)

Szintemelkedés: 2500 m (turistautak.hu)

Szintidő: 14 óra

Rajt: Kisnána, vár, 2010. június 5. 7.00 tömegrajt

Cél: Gyöngyöstarján, Művelődési Ház

Útvonal: Kisnána - Jagus - Oroszlánvár - Kékestető - Parádsasvár - Galyatető - Mátraszentimre - Fallóskút - Mátrakeresztes - Hidegkúti-th. - Tót-hegyes - Rossz-rétek - Világos-hegy - Gyöngyöstarján

Dátum Szo, Június 5, 2010
Idõ 07:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Szo, Május 15, 2010 05:03 GMT
Megjegyzések Nincs