Bejelentkezés 

Baja -Waiblingen tűzoltó váltófutás

Leírás A tűzoltóságok összekötik Európát! – ezzel a jelmondattal vág neki tizenegy bajai lánglovag a Baja és Waiblingen közötti távnak szeptember 6-án kora reggel.

Tizenegy nap alatt futva teszik meg az 1500 kilométert.A bajai tűzoltók így tisztelegnek a waiblingeni önkéntes tűzoltóság fennállásának 150. évfordulója előtt. „A futás a két tűzoltóság közötti barátság erősítése szolgál, továbbá egy emlékfutás is egy elhunyt kollégánk emlékére. Nem mellékesen népszerűsíteni kívánjuk a futást, mint az egészségmegőrzés egyik formáját” – emelte ki Ossó János bajai tűzoltóparancsnok.A tizenegy futó és két kísérőjük már tavaly október óta edzenek a férfias erőpróbára. A távot felváltva teszik majd meg, mindig egyikük fut majd.

Különlegesség, hogy a csapat egyik tagja minden egyes nap egymaga teljesíti a maratoni távot. A fiúk a Bajai Szent Rókus Kórház támogatásával komplett szűrővizsgálaton estek át, valamennyien egészségesek, alkalmasak a táv teljesítésére.A tűzoltók az indulás előtt két nappal, szeptember 4-én, szombaton 18 órakor közönségtalálkozót tartanak a szponzorok, a védnökök részvételével a Szentháromság téri színpadnál, ahol 18.30-tól a fővárosi Flórián Band lép fel.Szeptember 6-án, hétfőn reggel 5.30 rajtol a csapat a főtérről. Az első néhány kilométer megtételében bárki részt vehet, a Fu-Team sportolói már biztosan ott lesznek. Magyarországi nagyvárosok tűzoltóságai is csatlakoztak a futáshoz, Dunaújváros, Budapest, Szentendre, Esztergom, Nyergesújfalu, Komárom, Győr és Mosonmagyaróvár lánglovagjai településük körzetében 10-10 km-es távokon együtt futnak majd bajai kollégáikkal. A fiúk szeptember 17-én 16 órakor érkeznek Waiblingen, Baja testvérvárosának központjába, ahol a főpolgármester fogadja majd õket, és részt vesznek az ottani tűzoltóság jubileumi ünnepségén. Másnap délelőtt pedig már az Óváros piacterén főznek száz adag bajai halászlevet.

baja.hu
Dátum Hét, Szeptember 6, 2010
Idõ 05:30 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Csü, Augusztus 26, 2010 07:11 GMT
Megjegyzések Nincs