Bejelentkezés 

Dunavarsány Fémaraton és Futónap

Leírás Dunavarsányi Futónap
helyszín és a verseny:

Dunavarsány Budapesttől 27 km-re található, alföldi kisváros (2005 óta város), 6500 lakosa van. Két városrésze található: Nagyvarsány az 51-es út mellett fekszik, és Dunavarsány fizikailag kisebb része, Kisvarsány a nagyobb városrész, a vasút mellett fekszik. www.dunavarsany.hu oldalon további információkat találhattok a városról. Minek után az Alföld szélén fekszik, a területe sík, és ez remek lehetőség egy jó futópályához.
Több edzőpályát jelöltem ki futásaim során, míg végül megtaláltam a félmaratoni útvonalat:

A Versenyközpont az iskola Tornacsarnoka, innen a start: Kisvarsány városközpont 0.km, Nagyvarsány 51-es útig (4. km) majd vissza 8. km, majd irány a délegyházi tavak 11. km. Az üdülőtelepen keresztül a délegyházi tavakat megkerülve , majd a Galla-tanya 15. km érintésével Délegyháza központon 18. km keresztül vissza a vasút melletti országúton Kisvarsány városközpontba, azaz a versenyközpontba. Ez 21,0975 km, azaz a félmaraton!

Az út 800 m-t leszámítva aszfaltos burkolatú, a bányák közelében sajnos nem a legjobb talajú, de a többi szakaszon jó a talaj.
Az időjárás: az eddigi versenyeken remek meleg volt, szinte hőség a késői tavaszban (kivéve a 2. versenyen egy kicsit borús-esős volt az idő, de nem áztunk el ekkor sem).

A verseny indítása Start a beérkezés Cél kapunál történik, a kilométerek táblázva.
Az időmérés stopperóra, amelyet a tornatanárnő és örökös szpíkerünk, Loréna kezel!

A versenyközpontban az iskola tanulói fogadják a versenyzőket, a felszerelés: férfi, női öltöző, ruhatár, fürdési lehetőséggel, büfé, igény esetén pizza, vagy étterem is rendelkezésre áll.

Frissítés: 2 kilométerenként víz, 4 kilométerenként: banán, szőlőcukor, víz, isoital, volt már mazsola, ropi, keksz is. (Magyarországon először vezettem be: hűtőkocsi járta végig a pályát, frissítőt és hűtött italokat kaptak a versenyzők, és a pályamunkások!)

A befutócsomag: csoki, víz (vagy üdítő), kistérségi ajánlók, méz.

Így kezdődött....

Herendi Péter vagyok 2002 óta futok rendszeresen.
Az ok nagyon egyszerű: 2001-ben megszületett lányom Eszter, és amikor 1 perces „korában” megcsodáltam, az alábbi fogadalmat tettem: fussak le egy maraton (hamár 47 évesen ismét apa lettem)! A célom az volt, hogy maradjak fiatal, állóképes. Azt, hogy ezzel megváltozik az életem, még nem tudtam.
2002-ben felkészültem a NIKE félmaratonra, és életem első félmaratonját futottam. Nagyon klassz emberekkel ismerkedtem meg, megszerettem a kitartást és akaraterőt igénylő felkészülést, versenyzést (habár nekem igazán a verseny csak magammal történik…). 2004-ben futottam le első maratonomat.
Megtetszett a versenyek hangulata, és mivel a szakmám szervező, 2005-ben megszerveztem az 1. Dunavarsány-Délegyháza Futónapot és félmaraton versenyt. Közel 200 induló volt a családi futáson, a 4 km-es rövid távon, valamint a félmaraton versenyen. A versenyen belekóstoltam a jóba! Szervezés, verseny, befutás, éremosztás, díjátadás, elégedett versenyzők, ez volt a jutalom. Azóta már a 7. versenyt szervezzük.

Herendi Péter 2336 Dunavarsány, Béke utca 12.
További információ: 06/20/9382-774; skype: peterdv54; peter54@indamail.hu
peter@martonicsarda.hu; peter@hermitours.hu; szigetmaraton@hermitours.hu
Dátum Vas, Május 22, 2011
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Csü, Január 6, 2011 15:20 GMT
Megjegyzések Nincs