Bejelentkezés 

Földeáki maraton

Leírás Földeáki maraton
Október 8-án 10 órakor első alkalommal rendezik meg a földeáki maratoni váltófutást.

Makó melletti kistelepülés lakói, szervezői gőzerővel dolgoznak azon, hogy emlékezetes versenyt rendezzenek. Molnár János sportszervező elmondta: a verseny célja, hogy az óvodások, iskolások és a hozzátartozók közösen mozogjanak.

A maratoni váltó keretében 20 fős felnőtt-, középiskolás és általános iskolás csapat versenyez a 42 ezer 195 méteren váltószerűen. A versenypályát a földeáki katolikus templom körül alakították ki (egy kör 640 méter).

A nagyok mellett a legfiatalabbaknak is rendeznek versenyt, akik 640 és 1280 méter közül választhatnak. Nevezni személyesen Földeákon, a Zárda utca 18–20. szám alatt lehet, e-mailben a nlai@invitel.hu címen, illetve a 62/524-050-es telefonszámon, illetve a verseny napján 8.30-tól.

Sikeres volt a földeáki maraton
Első alkalommal rendezték meg Földeákon a maratoni váltó futóversenyt.
Hozzászólok! Hozzászólok!
Munkatársunktól - Délmagyarország napilap - 2011.10.13. 05:41
Cikk megosztása
Nyomtatom E-mailt írok a szerkesztőnek Később elolvasom
Az esemény minden várakozást felülmúlt, Molnár János főszervező elmondta, hogy több mint 400-an neveztek a viadalra. A 20 fős csapatok a maratoni távot (42 ezer 195 métert) teljesítették, azonban rengeteg kísérőfutás színesítette a napot.

– Minden a mozgásról szólt, nem várt nagy sikert aratott a lakosság körében a sportos nap. A környező településekről is rengetegen jöttek, bízom benne, hogy jövőre lesz folytatása. A futás mellett tornász-, karate- és mazsorettbemutató színesítette a programot, az egészséges táplálkozás játszotta a főszerepet, gyümölcsöt ehettek a résztvevők. Mivel a jótékonyságról szólt a futás, nagy öröm volt, hogy szép pénzösszeg jött össze, amelyet az óvoda, a földeáki serdülő futballcsapat és a gyermeknéptánccsoport kap majd meg – nyilatkozta a szervező, Molnár János.

Dátum Szo, Október 8, 2011
Idõ 10:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Szo, November 12, 2011 11:35 GMT
Megjegyzések Nincs