Bejelentkezés 

Futás a cukorbetegekért - Schirilla György a cukorbetegség megelőzéséért

Leírás Schirilla György a cukorbetegség megelőzéséért fut 5 napon át Pécs és Budapest között.

Futás a cukorbetegekért - képgalériával
2011.11.09.

Schirilla György a cukorbetegség megelőzéséért fut 5 napon át Pécs és Budapest között. A 33 települést érintő erőpróba rajtja ma délelőtt volt a pécsi Széchenyi téren.

November 9. és 13. között zajlik a „Schirilla György 5 napos futása a cukorbetegekért” nevet viselő nagyszabású sportrendezvény. A különleges vállalkozás a cukorbetegség megelőzésére és az egészséges életmódra kívánja felhívni a figyelmet. Schirilla György bízik abban, hogy a futása során az általa érintett településeken élők csatlakoznak hozzá. A startnál Csizi Péter, Pécs alpolgármestere is jelen volt, aki a város határát jelző tábláig futott a sportemberrel, a Szent Mór Iskolaközpont tanulói pedig a Búza térig szaladtak.

Az öt nap alatt a hosszútávfutó keresztülhalad többek között Dombóváron, Ságváron, Siófokon, Tihanyon, Zircen, Győrön, Oroszlányon, Tatabányán. Utóbbi helyen a futásról beszámolót is tart. A rajtot a pécsi Alapítvány a Diabeteses Gyermekekért és Fiatalokért közreműködésével szervezték meg.

Győrben Schirilla György november 12-én, 11 órakor befut egy diabetes konferenciára, onnan Budapestre, a Syma Rendezvényközpontba szalad. A fővárosi végállomáson a vállalkozó kedvű sportbarátok körbefuthatják a rendezvénycsarnokot a sportolóval, aki egy szalagokkal ékesített emlékkopjafát ad át az ottani rendezvény háziasszonyának, Erős Antóniának.

Schirilla György a téli úszásai mellett, immár 12. éve rendszeresen fut a rászoruló gyerekekért. Idén másodszor vágott bele a cukorbetegeket segítő futásba, most a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából. Az emléknap minden év november 14-én van, tisztelegve ezzel Frederick Banting előtt, aki az inzulin egyik felfedezője és ezen a napon született 1891-ben.

2011. Futás a Cukorbeteg Világnap alkalmából
Rajt: Pécs
Első napi útvonalterv: 2011. november 9. Szerda


Futás településen belül határtáblától határtábláig.

Tervezett útvonal: Pécs - Dombóvár

Schirilla György édesapjáról:
http://www.futas.net/futok/schirillagyorgy/
Dátum Sze, November 9, 2011
Idõ 10:00 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Pé, November 11, 2011 10:25 GMT
Megjegyzések Nincs