Bejelentkezés 

8. Nagy Mikulás Kocogás

Leírás 8. Nagy Mikulás Kocogás

Idén 8. alkalommal vágnak neki a fürdőruhára vetkőzött Mikulások a fagynak és a hónak Budapest utcáin, hogy mosolyt és segítséget hozzanak a rászoruló gyerekeknek!
Elmesélhetnénk, hogy milyen jó, meg mennyire nem fázol meg a hidegben, meg milyen érzés, amikor az utca népe mosolyog, és milyen büszke leszel magadra, ha eljössz velünk...de ez egy olyan dolog, amit magadnak kell átélni!

GYERE VELÜNK: 2011. dec. 11., du. 1 óra találkozó a West-end City Center tetején a Jégteraszon, 2-2:30 között kocogás! Hozz kevés ruhát!



Jótékonysági fürdőruhás mikulás kocogás.
A mikulás kocogás résztvevői idén a Csodalámpa Alapítványt támogatják, amely súlyosan beteg gyermekek kívánságát teljesíti.
további info: www.mikulaskocogas.hu


Chevrolet - VIII. Fürdőruhás Mikulás Kocogás
Az időpont: 2011. december 11 ., vasárnap, délután 2 óra. A helyszín: Budapest belvárosa. Indulás: a Jégteraszról. A kocogás időtartama: kb. fél óra. Együtt sokat segíthetünk, gyere, és csatlakozz hozzánk, idén a Csodalámpa Alapítványt támogatjuk. www.csodalampa.hu
Idén a műsort Dombóvári István (Dombi, http://www.dombovariistvan.hu) vezeti, aki megígérte, hogy nagyon vicces lesz! Hírességek is velünk kocognak az ügy érdekében, Dombin kívül, visszatérő lelkes kocogónk Rékasi Károly és kisfia Zsebi is!
Vannak tervek és álmok, amelyek nem egy nap alatt jönnek létre! Vannak álmok, amelyek soha. Aki már álmodott, ezt pontosan tudja. 2004-ben azzal az álommal indultunk, hogy lesz 200 ember, aki kiáll a hidegbe és segít abban, hogy mindenki vidám legyen egy fél délutánra. Akkor 12-en voltunk, idén a terv, hogy túllépjük a 200-at. Nekünk van esélyünk, hogy ezt megtegyük, akiket támogatunk, azoknak viszont sokszor semmi esélye arra, hogy a helyzetük változzon. Idén úgy segítünk, hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy az Alapítvány még pár konkrét kívánságot teljesíthessen a weblapjukon felsorolt segítséget igénylő kívánságok közül. Ezek szerint jól választottunk idén is!
Tavaly elindult a fáklya! Békéscsabán először kocogtak, (bekescsaba.mikulaskocogas.hu) önkéntes szervezők csatlakoztak a kezdeményezéshez, idén a jelek szerint csatlakozik Győr is, (gyor.mikulaskocogas.hu) és jövőre külföldi fővárosok lesznek a célpont további itthoni nagyvárosokkal! Idén a kocogás fő támogatói a Chevrolet és az Actimel a Danone-tól.
Amikor a támogatók összehúzzák a nadrágszíjat, más támogatók jönnek, amikor az emberek a lelkükben fagyoskodnak, mások kimennek a fagyba, hogy melegséget hozzanak. Ahogy Rékasi Károly mondta tavaly egy interjúban: „Ez azért jó, mert nem csak az ajándékozott örül, hanem az ajándékozó is!” Talán ezért szeretik az emberek ezt a kocogást, és talán ezért tudunk minden évben kimenni valakiért az utcára azokban az időkben, amikor az emberek legtöbbször ezt csak valaki ellen teszik meg...de hát mi már csak ilyenek vagyunk! Gyertek ti is el 11-n a Jégteraszra kocogni és szurkolni!

Program:
2011. december 11.
13:00-tól gyülekező
(aki szeretne festést, inkább előbb jöjjön, mert a lányoknak fejenként csak két keze van !)
13:55-től felvonulunk a jégre, és megnézzük a koris lányokat, bemelegítünk és
meghallgatjuk Dombi felvezetőjét
14:00-14:30 kocogás: Jégterasz – Oktogon – Jégterasz (kb. 3-3.5km csoportos kocogás)
14:35-14:45 ajándék átadása, csoki, fénykép, örülés stb.
http://www.futas.net/budapest/oktogon/
15:30-ig romok eltakarítása
16:30 körül találkozunk a Széchenyi Gyógyfürdőnél és akinek van kedve jöjjön velünk
fürdeni és énekelni
Nevezési díj: 3000 Ft felnőtt, 2000 Ft gyerek, 5000 Ft családi, gyalogos támogatókat is
szívesen látunk!
Mit kapsz:
- Mikulás sapka
- Actimel Powerfruit (hogy megtelj C-vitaminnal)
- Téli sál az Actimeltől (hogy ne fázz futás közben...még annyira sem)
- Forró tea (a fagyoskodóknak)
- Üdítő
- Rex Pálinka (a még jobban fagyoskodóknak) és/vagy Unicum
- Pogi és édes sütik
- Oklevél
A Széchenyi Gyógyfürdő van, hogy támogat minket, de egyelőre ezért az a rész teljesen
fakultatív, 3250Ft a jegy. Ha alakul valami velük, jelezni fogjuk!


Korábbi évek képei:
http://www.futas.net/fotok/2009/furdoruhas-mikulas-kocogas/furdoruhas-mikulas-futas.html

http://www.futas.net/jotekonysagifutas/mikulaskocogas/

2011-es Mikulás Kocogás képei:
http://www.futas.net/fotok/2011/mikulasfutas/mikulas-kocogas.php
Dátum Vas, December 11, 2011
Idõ 14:00 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Ke, Április 16, 2013 04:52 GMT
Megjegyzések Nincs