Bejelentkezés 

Dagály Palatinus aquatlon

Leírás A Dagály Termál és Strandfürdő Uszoda, valamint a Palatinus Strandfürdő, együttműködve az ország egyik legnagyobb amatőr triatlonos egyesületével, a Vasemberek Klubjával 2012. június 9-én egy formabontó és egyben különleges szezonnyitó sporteseményt, egy, a két fürdőt összekötő aquatlon versenyt rendez.

A verseny célja a gyerekek, a fiatalabb korosztály egészségtudatos nevelése, a sport szeretetének átadása, valamint a felnőtt korosztály számára egy olyan érdekes, kombinált mozgásforma bemutatása, mely a sportot szerethetővé és élvezhetővé teszi mindenki számára. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Dagály-Palatinus rendhagyó aquatlon versennyel egy olyan eseményt szeretne létrehozni, mely évről évre egyre több sportolót és nem sportolót vonz a szabadidős és a multisportok világába.

Az egyéni és a csapatversenyen is bárki elindulhat, bármilyen úszó- vagy futóképességgel, hiszen nincs szintidő. Csapatot 2, illetve 3 fő alkothatja, a csapat első tagja az úszást, a második a futást, felnőtt korosztályban a 3. fő a második úszást teljesíti. A csapat korosztályát a legidősebb tag korosztálya határozza meg. A nevezési díj magába foglalja egy egész napos strandbelépő árát is.

Minden korosztály egyéni, illetve váltó versenyének első három helyezettje kerül díjazásra, akik tárgyjutalomban részesülnek.

A verseny részletes felhívása, a nevezési díjak és a pályaleírások megtalálhatóak a verseny oldalán: triatlonmagazin.hu Sok szerettel várunk minden sportolót, aki ezen a napfényes hétvégén szeretné összekötné az egészséges sportolást egy kellemes strandélménnyel!
Versenykiírás

Általános információk

Szervezők: Vasemberek Klubja – Dagály Fürdő – Palatinus Strand
Versenyigazgató: Pál Balázs - pal.balazs@triatlonmagazin.hu
Helyszín: Budapest, Dagály Fürdő és Palatinus Stand (Margitsziget).
Versenyközpont: Dagály Fürdő, Budapest 1138 Népfürdő u. 36.

Résztvevők

Az egyéni és a csapatversenyen is bárki elindulhat, bármilyen úszó- vagy futóképességgel rendelkezőt szívesen látunk. NINCS SZINTIDŐ.
Csapatot bármely 2 ill. 3 fő alkothat, a csapat első tagja az úszást, második a futást, felnőtt korosztályban a 3. fő a 2. úszást teljesíti. A csapat korosztályát a legidősebb tag korosztálya határozza meg.
Technikai okokból csak az első 400 nevezést tudjuk elfogadni.

Díjazás

Minden korosztály egyéni illetve váltó versenyének első három helyezettje kerül díjazásra.
1-3 helyezettel tárgyjutalomban részesülnek (amennyiben megjelennek az eredményhirdetésen).

Egyéni nevezés

Előnevezni lehet 2012. június 4. 24:00-ig az online nevezési lapon.
Az előnevezési díjat az alábbi bankszámlaszámra kérjük átutalni legkésőbb 2012. június 5. 24:00-ig
Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
Budapest Bank: 10103104-05221600-02003005
Helyszíni nevezés minden rajt előtt 45 perccel lezárul.

Csapat nevezés

Előnevezni lehet 2012. június 4. 24:00-ig emailben: dagaly.aquatlon@gmail.com
az alábbi adatokat kérjük megadni:
CSAPAT NÉV
CSAPATTAGOK SZÁMA
CSAPATTAGOK NEVE
VÁLASZTOTT VERSENYSZÁM
Az előnevezési díjat az alábbi bankszámlaszámra kérjük átutalni legkésőbb 2012. június 5. 24:00-ig
Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.
Budapest Bank: 10103104-05221600-02003005
Helyszíni nevezés minden rajt előtt 45 perccel lezárul.

Újonc, gyermek, serdülő futamoknak :


Úszás:
1. úszás: Dagály Fürdő 50 m –es medencéjében. Az előzetesen kialakított pályabeosztások szerint! A hosszokat mindenki magának köteles számolni. A megtett hosszokat a pályafelügyelők rögzítik. Az úszás végén a medencéből kimászva a depóba kell futni, ahol a futócipőt fel tudja venni a versenyző.
Futás:
Dagály Fürdő területén kialakított pályán kell megtenni. A táv megtételét a fordítóknál álló rendezők hitelesítik. A futó táv teljesítése végén a versenyzőnek át kell haladni a célkapun.
A futás során melleket is takaró felsőrész használata kötelező.
Depó:
A depóban minden versenyző csak a saját számával ellátott területet, használhatja! A rajt előtt a saját rajszámú területen kell a futócipőt, illetve az egyéb felszerelést elhelyezni, pl. törölköző, zokni, stb. Az úszás után a saját rajtszámmal ellátott területen kell átöltözni és a levett felszereléseket is itt kell elhelyezni. Célba érkezés után a rajtszám felmutatásával a versenyző ismét bemehet a depóba és elviheti onnan a sportszereit. A depóban csak a versenyzők léphetnek be, csak rajtszám felmutatásával.

Ifjúsági és felnőtt futamok:

1. Úszás:

A Palatinus Strand 40 m-es medencéjében kerül sor. Előzetesen kialakított pályabeosztás szerint! A hosszokat mindenki magának köteles számolni. A megtett hosszokat a pályafelügyelők rögzítik. Az úszás végén a medencéből kimászva a depóba kell futni, ahol a futócipőt fel tudja venni a versenyző. 


Futás:
A Palatinus Strand hátsó, nyugati oldal felőli kijáratán kell a futást megkezdeni. Sprint távon induló versenyzőnek a kapu után, jobbra, az északi irányba indulva, hosszú távot teljesítőknek balra, déli irányba fordulva, majd a Hajós Alfréd Sportuszodánál elhelyezett fordító bója után északi irányba haladva a tovább. A futás a sziget nyugati oldalán halad egészen a Bringó Vár-ig, ahol egy éles jobb kanyarral a sziget belső , főútja felé veszi az irányt, áthaladva a főúton. AZ áthaladást a rendezőség segíti. Megkérünk mindenkit, hogy az itt álló rendező, illetve rendőr utasításait kövessék. Ha valamely versenyzőnek a forgalom miatt meg kell állnia, időjóváírást kap, melyet a végső idejéből levonunk. Ha a versenyző nem tesz eleget a rendezők illetve a rendőr utasításainak, a versenyből kizárásra kerül! A futás az Árpád híd alatti kerékpáros úton folytatódik. A kerékpáros úton, a híd északi felére kell felfutni, ahol a pesti oldal irányába fordulva, az első lejáraton a Dagály Fürdőig kell elfutni. A Dagály Fürdő nyári bejárata mellett megnyitott, csak a verseny idejére kinyitott kapun kell a Fürdő területére befutni, ahol a Dagály területén kialakított rövid pályán kell még futva megtenni. A táv megtételét a fordítóknál álló rendezők hitelesítik. A futó táv teljesítése végén a versenyzők a Dagály 50 m-es medencéje mellett kialakított Depóban tudnak a 2. úszáshoz előkészülni. át kell haladni a célkapun.
A futás során melleket is takaró felsőrész használata kötelező.

2. Úszás:

A Dagály 50 m –es medencéjében történik. Érkezési sorrendben, minden pályán 6 ember úszhat! A rendezők egyértelmű utasítást adnak, hogy ki melyik pályán kezdheti meg a 2. úszást. A táv megtétele után a versenyzőnek ki kell másznia a medencéből és át kell futnia a célkapun.

Depó:
A depóban minden versenyző csak a saját számával ellátott területet, használhatja! Minden ifjúsági és felnőtt versenyző a rajtszám felvételekor kap két saját rajtszámmal ellátott zacskót, melyek egyikébe a 2. depóba szánt felszerelést kell elhelyezni és leadni a nevezési sátornál, a másik zacskót a versenyzőnek magával kell vinnie a Palatinus Strandra, ahol az első úszás után levetett úszó felszerelései kell elhelyeznie benne. A rendezőség csak a zacskóban elhelyezett tárgyakért vállal felelősséget. A számozott zacskókat a Palatinus Strandról a rendezőség átszállítja a Dagály Fürdőbe és a célba érkezés után a rajtszám felmutatásával át lehet venni. A zacskókban egyéb ruha is elhelyezhető, melyet a versenyző szeretne az egyes számú depóból a Versenyközpontba, A Dagály Fürdőbe visszaszállíttatni ( pl.: melegítő, papucs, stb. ) .

Közlekedés:
A versenyközpontból, azaz a Dagály Fürdőből a Palatinus Strandot a menetrendszerinti 26-os számú BKV busszal lehet megközelíteni. A busz 8 percenként jár. A Dagály fürdőtől déli irányba 5 perces sétával megközelíthető a buszmegálló. Az Árpád hídi feljárón kell felsétálni , majd a 26-os buszról a Palatinus megállónál leszállni. A busz a Palatinus bejárata előtt áll meg közvetlenül.

triatlonmagazin.hu
Dátum Szo, Június 9, 2012
Idõ 11:45 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Pé, Június 8, 2012 15:27 GMT
Megjegyzések Nincs