Bejelentkezés 

OptiVita Ultrafutó Kupa 1. Székesfehérvár

Leírás OptiVita Ultrafutó Kupa 1. állomás, Székesfehérvár

Szervező IRONTEAM Szabadidő és Tömegsport Egyesület

Időpont 2013. március 9. Szombat, 10:00 – 22:00

Helyszín Székesfehérvár (Halesz-park)

Versenyszámok 1-2-4-6-12 órás futam

A verseny az OptiVita Ultrafutó Kupa első állomása. Az OptiVita Ultrafutó Kupa teljes szabályzata és leírása megtekinthető a www.ironteam.hu honlap OptiVita Ultrafutó Kupa - Leírás / Versenyszabályzat menüjében.



Program

08:30-09:55 Rajtcsomagok és chipek felvétele

09:30-09:55 Bemelegítési lehetőség, a rendezvény és a pálya bemutatása

10:00- RAJT!

16:00-17:00 Bogrács party

17:00 Eredményhirdetés az 1-2-4-6 órás futamok számára

22:00 Verseny vége

22:30 Eredményhirdetés a 12 órás futam számára


Frissítés

víz,izo,kóla,tea,banán,alma,keksz,ropi,vajas kenyér,szőlőcukor,leves


További információk a versennyel kapcsolatban

Útvonal: Az útvonal 75 %-ban salakos sétányon, 25 %-ban pedig aszfalton halad. A verseny körverseny, egy kör 1 km. A pályán közvilágítás nincs, így a 12 órás versenyszámban indulók számára fejlámpa ajánlott!



Váltók: A váltótagok létszáma 2 és 4 fő lehet. A váltások rendje nincs limitálva, de váltani csak az arra kijelölt zónában lehet majd a versenyközpont területén.

Időmérés: A körök számát chipes rendszerrel mérjük. Az idő lejártakor a gázkürt hangjára mindenki "leparkol" ahol éppen tartott. A rendezőség tagjai kerékpárral végig haladnak a pályán, felírják a megtett résztávokat és beszedik a rajtszámot a versenyzőktől. Ennek oka, hogy a rövidebb távokon végzett versenyzők véletlenül se zavarják meg az időmérő rendszert ide-oda sétálgatás közben. A nap végén mindenki visszakapja a rajtszámot emlékbe.
Megközelítés

A 7-es főúton Székesfehérvár központja felé haladva, Pest felől érkezvén közvetlenül az út mellett balra lesz látható a rendezvény helyszíne, és a rendőrlámpánál a Szent György kórház felé, balra kanyarodva jutunk el a parkolóig. A gépjárművel érkező versenyzők a bejárat előtti kavicsos parkolóban tehetik majd le gépjárműveiket.

Versenyközpont
A versenyközpont a Halesz-parkban lesz, wc van, folyóvíz nincs. Játszótér és füves sportpálya gyermekeknek a parkban. Büfé 400 méterre.



Egyéb feltételek
A helyszín- és időpont változás jogát indokolt esetben a verseny szervezői fenntartják.

!!! VÁLTOZÁS:
OptiVita Székesfehérvár: Helyszínváltozás!
Mint, már oly sokszor, a természet ismét megtréfált bennünket, ám a múltból okulva most nem tudott sarokba szorítani minket. Az OptiVita Ultrafutó Kupa első, fehérvári állomásán a Halesz parkban terveztük lebonyolítani a versenyt, ám a murvás talajra és a terület vízgyűjtő jellegére való tekintettel egy tartalék pályát is kijelöltünk. Sőt! Nem csak kijelöltük, de még hitelesítettük is, hiszen az OptiVita kupa első állomása a Nemzetközi Ultrafutók Szövetsége (IAU - International Association of Ultrarunners) által is akkreditálva lett. Ez pedig azt jelenti, hogy versenyünk megkapta a szervezet Bronz cimkéjét, így bárki kvalifikálhatja magát akár a Spartathlonra is. Ehhez azonban tökéletes minőségű pályára és a versenyzők testi épségének megóvására van szükség. Részletek:

www.ironteam.hu

Eredmények:
http://www.futas.net/eredmenyek/2013/OptiVita-1-Eredmenyek-Egyeni-Vegleges-magyar.pdf
Dátum Szo, Március 9, 2013
Idõ 10:00-16:00 CET
Idõtartam 6 óra
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Hét, Március 11, 2013 16:05 GMT
Megjegyzések Nincs