Bejelentkezés 

Tusnádfürdő Félmaraton

Leírás Rajt : Tusnádfürdő Cél: Szent Anna-tó
Versenyközpont: A templommal szembeni Millennium Park
Verseny időpontja: 2013. 06. 01. 10:00

FÉLMARATON – 23 km
Tusnádfürdő főútja – Sepsibükszád – Szent Anna tóhoz vezető műút – Bálványosi elágazás - Mohos-láp – Szent Anna tó
FÉLMARATON VÁLTÓ – 23 km (7,2 – 7,7 – 8,1 km)
Tusnádfürdő főútja – Sepsibükszád – Szent Anna tóhoz vezető műút – Bálványosi elágazás - Mohos-láp– Szent Anna tó

Kategóriák: 23 km: abszolút, 19 év alatt, 19 – 39 év, 40 – 49 év, 50 – 59 év, 60 év felett
Mindkét váltó: abszolút, 19 év alatt, 19-39 év és vegyes, 39 év felett (férfi – női)

A limitidő 3 óra. Aki ennél később érkezik, nem tudjuk számára biztosítani a célkaput, a fényképet a célban valamint a mért időt.

A 14 év alatti fiúk és lányok egyéniben KIZÁRÓLAG a szüleik írásos engedélyével versenyezhetnek!

Versenyinformációk

Rajt

A rajt a városközpontból lesz, a templommal szembeni millennium parkból. A park melletti Olt panzióban reggel 8 órától lehet a helyszínen nevezni. Ugyanitt vannak az öltözők és a csomagmegőrzés is, valamint a mosdókat is lehet használni.

A rajt után a csomagokat felszállítjuk a Szent Anna-tó partjához, ahol a verseny után a rajtszám bemutatása ellenében átvehetők.

A verseny előestéjén a rajtszámok átvehetők a Szent Kristóf panzióban (Fenyő u. 12).

Ugyanitt előnevezés is lehetséges, valamint este 7 órától a rajtszám bemutatása ellenében egy tányér tészta (sós vagy édes) fogyasztható.

Cél

A Szent Anna-tó partján lesz. Itt vehetik át a célba érkezők az érmeket és itt lesz az eredményhirdetés is, 13 órától. Utána a versenyzőket a parkolóban várakozó autóbuszok visszaszállítják Tusnádfürdőre.

Frissítés

Az útvonal mentén 5 frissítőállomás lesz, a következő kilométereknél: 5,5; 10,5; 14,7; 18 és 20,5, valamint a célban. Itt víz, citrom, banán, édes és sós kekszek, szőlőcukor, alma és izotóniás ital vár rátok.

Érmek

Az idei érmek és a kupák agyagból készülnek. Egy közel 200 éves múlttal rendelkező Csíkdánfalvi hagyományőrző manufaktúrában állítják elő nagy hozzáértéssel. Minden résztvevő kap érmet.

Időmérés

Az időmérés Champion Chip technológiával történik. A rajtszámmal együtt mindenki kap egy chipet, amelyet a cipőfűzőre erősítve kérünk viselni és a verseny végén acélban kérünk leadni. A chipért 10 RON vagy 1000 ft letéti díjat kérünk, amelyet a célban minden versenyző visszakap. Elveszett chip esetén a letéti díj nek kerül visszatérítésre. Kérünk mindenkit, hogy pontos összeggel készüljön, mert a helyszínen a pénzváltás nem megoldható.

Váltók

A rajt előtt néhány perccel indul az a busz, amely a váltók 2. és 3. tagjait szállítja a váltóhelyekre. A mezőny mögött egy másik busz összegyűjti a távjukat már lefutott váltótagokat és felszállítja a célba.

A váltók egy tépőzárral bokára erősíthető chipet kapnak, amelyet váltáskor átadnak a váltó következő tagjának. Kérünk mindenkit, hogy a lábán viselje a chipet, mert a rendszer csak kb 1 méter magasságig mér.

A vegyes váltók időeredménye a korosztályuknak megfelelő férfi kategóriában kerül értékelésre. A korcsoportba történő besorolás alapja a három váltótag átlagéletkora.

Eredmények:
http://www.futas.net/eredmenyek/2013/tusnadfurdo-felmaraton-eredmenyek-2013.pdf
Helyszín Tusnádfürdő
Dátum Szo, Június 1, 2013
Idõ 10:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Ke, Április 15, 2014 17:15 GMT
Megjegyzések Nincs