Bejelentkezés 

VII. Pilis Vertikál

Leírás 7. Pilis Vertikál – részletes információ

Az első rajt ideje: 2019. március 15. (péntek) 10.00

Minden induló előre meghatározott sorrendben indul, 10 másodpercenként! Mivel nem tömegrajt lesz, így célba éréskor nem tudhatod, hogy hányadik lettél! Az esetleges elkésők a mezőny végén tudnak elindulni, de kérlek, ne késs el! Az indulási sorrend a rajtszámok alapján lesz, amit levelünk végén találsz meg! A rajtsorrend változtatásra nincs lehetőség!

Kérjük, hogy a rajtszám átvételének zökkenőmentessége érdekében, még fél tíz előtt érkezz meg a pilisszántói Baross-házhoz (a rajtszám-átvétel kezdő időpontja: 8.00)! A sportpálya öltözőjét és a Baross-házat Pilisszántó Önkormányzata jóvoltából tudjátok használni. A két helyszín közötti néhány métert szalagokkal fogjuk jelölni.

Útvonal GPS-track

Versenyközpont: 2095 Pilisszántó, Baross-ház, Kossuth u. 88. (Rajtszám átvétele, eredményhirdetés és sorsolás!)

Öltözők és rajt: Pilisszántó, Sportpálya (Öltöző, csomagmegőrzés és rajt!)
Ha autóbusszal jönnél, megteheted ezt Budapest, Árpád híd autóbusz-állomástól, ami a 3-as metró vonalán található. A 820-as számozású autóbusz közlekedik Pilisszántó felé, 7.15-kor, 7.45-kor és 8.15-kor indul, a menetidő 45-50 perc. Pilisszántó, Posta megállónál kell leszállnod, onnan öt perc séta.

Autóval parkoláshoz, kérlek a sportpálya Nyárfa utcai oldalát részesítsétek előnyben, mert a rajt a Tavasz utcából lesz és jobb, ha nincs ott felesleges akadály. Korlátozott számban találhatók parkolóhelyek a Baross-ház udvarán is.

A rajt-cél terület mellett kulturált söröző, Pilisszántó főútján pedig kiváló kis pizzázó található, de büfé is lesz a versenyközpontban, étel- és italvásárlási lehetőséggel.
A verseny

Amikor közeledsz Pilisszántó felé és már elhagytad Pilisvörösvárt, érdemes egy pillantást vetned a Pilisre! Így messzebbről látva érezhető leginkább a tekintélye! Nem meghódíthatatlan, de feltétlenül tiszteletet parancsoló!

Kérjük, hogy a rajtszámot jól látható módon a felső ruházatod első részén viseld! Ez fontos azért is, mert ezáltal is ellenőrizzük az útvonalon való szabályos haladásotokat. A chip pedig a jobb csuklón kell legyen.

A verseny időmérése Traxpace chipes időmérő rendszerrel történik. A chip letéti díja: 1000 forint. Ezt a pénzt a verseny után, a chip leadásakor maradéktalanul visszakapod. Minden versenyző letéti díja egy saját borítékba kerül, így ugyanazokat a címleteket kapja vissza, mint amit leadott. (Zálogtárgyat, igazolványt nem áll módunkban elfogadni!)

Az útvonal jelölésére, víz és napfény hatására lebomló jelölőfestéket és piros-fehér színű szalagokat használunk. A jelölések meglétét közvetlenül a verseny előtt ellenőrizzük és utána el is távolítjuk azokat.

Kérjük, hogy a verseny alatt az út és az ösvény jobb oldalán haladj, főként ha szűk, és értelemszerűen a bal oldalon próbálj meg előzni! Ezzel is szeretnénk elkerülni a fölösleges meglökést és hátráltatást!

Egyedi időmérést alkalmazunk, ami annyit jelent, hogy az indulásod pillanatában, a chipedet leolvassuk és már futhatsz is!
Útközben az útvonal bármelyik pontján ellenőrizhetjük az áthaladásod, ahol a rajtszámodat látnunk kell, így nyomatékosan kérünk a rajtszám látható viselésére. 
A célban ketten olvassák le a befutók chipjeit, hogy ne veszíts időt.
Célbaérés után

A célfogás után nem kell kapkodnod, nincs több dolgod! Kérjük, hogy ne kérdezztek időket, eredményeket a chipeket leolvasóktól, nem tudnak ebben segíteni. A chipek leadására és a letéti díj visszafizetésére a sportpályára való visszaérkezéskor kerül sor. Ott, illetve a Baross-házban minden kérdésre választ kaptok a szervezőktől.

Tiszteljétek meg a versenytársakat, várjátok meg az eredményhirdetést! Mindenképpen megéri, hiszen ajándékokat sorsolunk a résztvevők között!

A hegyen, a célban vízzel várunk. Itt már kényelmesen lehet beszélgetni is. A sportpályára való visszaérkezés után lesz az eredményhirdetés (~13.30).

A verseny után ne felejtsd el leadni a chipet és visszavenni a letéti díjat!

Rosszabb idő esetén sem kell kétségbeesnetek! A hegytetőn három oldalról védett, fedett garázsok vannak, szükség esetén pedig fóliákkal is készülünk! Idén is lesz lehetőséged pulóvert, dzsekit küldeni a hegytetőre. Ezeket becsomagolva 8.45-ig tudod leadni a rajtszám átvételekor. Aki lefelé indul, kérjük fokozottan figyeljen a még versenyben lévőkre!

Pilisszántó önkormányzata külön jutalmazza a legjobb eredményt elérő helyi futókat!

A Baross-házhoz visszaérkezve idén is lesz némi kalóriapótlás, illetve innivaló a szervezők, támogatók jóvoltából – aszalt gyümölcs, banán, nápolyi –, de ha még annál is éhesebb vagy, akkor jó hír, hogy újra üzemel majd az eddig nagy sikert aratott büfé is, ahol hot-dogot és hambit tudsz venni.
További tudnivalók

Erdei András készít majd fotókat a verseny alatt, ezek megtalálhatóak lesznek DonRazzino Fb-oldalon és egyesületünk, a Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete (MVTE) Facebook-oldalán!

Számlaigényedet, ha egy e-mailben jelzed, benne a kiállítási címmel, e-mailben elküldjük neked nyomtatható formátumban!

A Traxpace oldalán lehet követni a verseny alakulását! Folyamatosan, a futók felérésével, alakul majd az eredmény!

Kérjük olvasd el a részvételi szabályzatot, ne hozd kellemetlen helyzetbe túratársaid, ne indulj nevezés nélkül!

Várunk szeretettel!

Kimmel Péter
MVTE alelnök
Helyszín Pilisszántó
URL https://pilisvertikal.hu
Dátum Pé, Március 15, 2019
Idõ 10:00-14:00 CET
Idõtartam 4 óra
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Sze, Március 13, 2019 18:56 GMT
Megjegyzések Nincs