Bejelentkezés 

Táltosfutás, Táltoska Futás

Leírás

Időpont: 2022. szeptember 24. (szombat)

Versenyközpont: Pogány, focipálya                          

 Rendező: Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület

 Elérhetőség: facebook.com/taltosfutas

 Főszervező: Lipcsik Zoltán PTKE elnök

 A verseny résztvevői: mindazok, akik a versenykiírás tartalmát és feltételeit elfogadják.

A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk.

A versenyközpont területén bolt és büfé áll a résztvevők rendelkezésére.

Kategóriák:

VERSENYFUTÁS kategória: TÁLTOSFUTÁS női egyéni verseny, TÁLTOSFUTÁS férfi egyéni verseny. Amennyiben a nevezési lapon nincs megjelölve a nem, vagy az „Egyéb” van bejelölve, a versenyzőt a férfi kategóriába soroljuk!

 TÁLTOSka FUTÁS lány egyéni verseny, TÁLTOSka FUTÁS fiú egyéni verseny

TÁLTOSFUTÁS női és férfi egyéni verseny

A verseny távja kb. 7- 8 km.

 Szintidő: 1,5 óra.

Korcsoportok:

15- 18 évesek (2004- 2007- ben születettek)

19- 34 évesek (1988- 2003- ben születettek)

35- 44 évesek (1978- 1987- ben születettek)

44 év felettiek (1977-ben, vagy korábban születettek)

Fontos!! A korosztályok megállapításánál csak a születési évet vesszük figyelembe a hónap nem mérvadó!

 

TÁLTOSka FUTÁS fiú és leány egyéni verseny

A verseny távja korosztályoktól függően 600 - 3000 méter.

Szintidő: nincs

Korcsoportok:
4- 5 évesek (2017- 2018- ben születettek)

6- 7 évesek (2015- 2016- ban születettek)

8- 9 évesek (2013- 2014- ben születettek)

10- 11 évesek (2011- 2012- ben születettek)

12- 14 évesek (2008- 2010- ben születettek)

 

ÉLMÉNYFUTÁS kategória: azon indulók számára, akik „csak” a TÁLTOSFUTÁS pályát szeretnék teljesíteni, önmagukat legyőzni.

Az Élményfutás kategóriában 15 éves (2007-es születésű) kortól bárki indulhat, aki a versenykiírásban foglaltaknak egyébként megfelel. Ebben a kategóriában (szintén ide benevezett felnőtt kísérővel) 12- 14 éves (2008- 2010- ben született) gyerek is elindulhat.

 

Helyezések eldöntése:

A TÁLTOSFUTÁS-nál az időeredmény alapján, a TÁLTOSka FUTÁS versenyben korosztályonként, nemenként, a befutás sorrendjében történik.

Élményfutásban nem értékelünk helyezések szerint.

A táv teljesitését minden esetben befutóéremmel díjazzuk.

 

Díjazás:

TÁLTOSFUTÁS férfi, - női kategóriában, korosztályonként.                                             TÁLTOSka FUTÁS fiú és leány kategóriában, korosztályonként:

I. hely: kupa, aranyérem

II. hely: ezüstérem

III.  hely: bronzérem

Eredményhirdetés:

Az utolsó beérkező után, kb. 14.00 órakor.

Nevezési lehetőségek:

·         online 2022. július 15 – szeptember 16. között a https://docs.google.com/spreadsheets/d/1eV28HwzW5K20YOfGfuWNlQmPEyLTgeYW/edit#gid=1821144761 linkről letöltött nevezési lapon. Kitöltés után ezt kell elküldeni a taltosfutas@gmail.com e-mail címre. Amennyiben a nevezési díj nem érkezik be a nevezést követő 72 órán belül, a nevezést töröljük. Új nevezéshez új nevezési lapot kell küldeni!!! A nevezés elfogadása a nevezési díj beérkezésétől számított 5 munkanapon belül a https://www.facebook.com/taltosfutas honlapunkon a „Rajtlistában” jelenik meg. NAGYON FONTOS!!!! A „Rajtlista” NEM egyezik meg a „Futambeosztással”!!!

·         Kérjük azokat, akik a 2020-as TÁLTOSfutásra, TÁLTOSKAfutásra neveztek és a nevezési díjukat nem kérték vissza, ők is nevezzenek újból, mert előfordulhat, hogy közben korosztályt váltottak, más kategóriában szeretnének indulni, stb!!! A nevezéskor jelezzék, hogy a nevezési díjukat 2020-ban már befizették!!!

·         helyszíni nevezés a versenyközpontban 2022. szeptember 24- én 9 órától.

 

Fizetési lehetőségek:

·         Előnevezés esetén: átutalással a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület bankszámlájára a nevezést követő 72 órán belül. Szeptemberi nevezés esetén 2022. szeptember 19. 24.00 óráig. A közlemény rovatban kérjük írjak be a versenyző nevét és születési évét! (RAIFFEISEN BANK ZRT. 12072552- 01640487-00100009)

 

·         Helyszíni nevezés esetén: készpénzben a verseny helyszínén felállított versenyközpontban 2022. szeptember 24-én 9 órától a nevezések lezárásáig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nevezésii díjak (Ft/fő): ígéretünkhöz híven az alap nevezési díjakon NEM változtattunk, a többit CSÖKKENTETTÜK!!! Mindez a NEMZETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI ALAP (Új nemzedékek jövőjéért kollégium) megbízásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdet NEAO-KP-1-2022/10 pályázati kódú pozitív elbírálású pályázatunknak köszönhető.

 

IDŐPONTOK

TÁLTOSka FUTÁS

TÁLTOSFUTÁS

2022.07.15. - 07.31.

3.000,- Ft

6000,- Ft

2022.08.01. - 08.15.

3.500,- Ft

7.000,- Ft

2022.08.16. - 08.31.

4.000,- Ft

8.000,- Ft

2022.09.01. - 09.16.

4.500,- Ft

9.000,- Ft

2022.09.24. (helyszínen)

5.000,- Ft

 

10.000,- Ft

 

Számlaigény:

Minden beérkezett befizetésről számlát állítunk ki!!! Az átutalással teljesített nevezési díjakról készült számlát a befizető nevére állítjuk ki, amelyet a verseny napján a regisztrációnál a ”versenycsomaggal” együtt lehet átvenni. Ha korábbi időpontban van szükséged a számlára (pl. támogató, szponzor, cég felé történő elszámolás miatt), kérjük ezt a nevezéskor jelezd, a számla kézbesítési címének megadásával együtt.  Ebben az esetben a következő adatokat feltétlenül add meg: a versenyző neve, a számlázandó tételek (pl.: TÁLTOS verseny 2 fő; TÁLTOSka 1 fő), az átutaló neve, a fizetés időpontja, fizetett összeg forintban, számlázási név, számlázási cím, adószám, levelezési adatok (név, cím)!

A számlát postai úton küldjük a megadott levelezési címre.

Helyszínen történő nevezés esetén a nevezési díj befizetésekor jelezd számlaigényedet! A számla kitöltése és nyomtatása 3-4 percet vesz igénybe, kérlek ezt vedd figyelembe! Ha nem tudod megvárni míg kinyomtatjuk, a futás végén átveheted a pénztárnál!

A nevezési díj elfogadott előnevezés esetén tartalmazza:

·         részvételt a versenyen,

·         egyedi emblémázott pólót,

·         szakaszosan jelzett pályát,

·         frissítést,

·         TÁLTOSFUTÁS kategóriában SPORTIDENT időmérést,

·         célba érkezőknek egyedi érmet,

·         verseny kategóriában a díjazást,

·         ingyenes parkolást,

·         egészségügyi szolgálatot,

·         online képgalériát,

·         részletes online eredménylistát (48 órán belül).

Kérjük, hogy előnevezésetekkel segítsétek munkánkat. Helyszínen történő nevezés esetén pólót, befutó érmet csak a készlet erejéig tudunk biztosítani. Pólók, érmek utánrendelését nem vállaljuk!

 

Részvételi szabályzat:

A futásokban nem vehet részt az, aki bármilyen tudatmódosító szer (alkohol, drog stb.) hatása alatt áll!!!

·      A VERSENY NAPJÁIG 18. ÉLETÉVÜKET BE NEM TÖLTÖTT INDULÓK A VERSENYEN A SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ TUDTÁVAL ÉS HOZZÁJÁRULÁSÁVAL VEHETNEK RÉSZT. A NEVEZÉSI LAPON A „BALESET ESETÉN ÉRTESÍTENDŐ” RÉSZNÉL AZ Ő ELÉRHETŐSÉGÜKET KÖTELEZŐ MEGADNI!

·      A versenyen minden felkészült futó rajthoz állhat, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és betartja a versenyszabályzatot.

·      A versenyen az útvonal sajátosságai, illetve a fokozott balesetveszély miatt kerekes székes, illetve handbike-os versenyzők nem indulhatnak.

·      Kizárásra kerül az, aki a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki. A verseny kategóriában az a versenyző, aki nem teljesíti a verseny (szervezők által kijelölt) teljes távját.

·      Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

·      A szervezők fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.

·      A szervezők fenntartják az útvonal- és programváltoztatás jogát.

·      A versenyzőtársakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülhetnek.

 

·      A versenyen kísérő autó, kerékpár, illetve egyéb jármű használata kizárólag a szervezők részére megengedett.

·      A versenyen rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos, kizárást von maga után.

·      A verseny az időjárási körülményektől függetlenül megrendezésre kerül.

·      Nevezést lemondani 2022. szeptember 16-ig lehet. Lemondás esetén a befizetett nevezési díj felét fizetjük vissza.

·      A nevezési díjat más versenyre nem lehet átvinni, de az indulás lehetőségét másik versenyzőnek át lehet adni. Az indulási jog átadását 2022. szeptember 23- ig kell jelezni az új versenyző adatainak megadásával.

Egészségügyi tudnivalók:

 

·      Ha a verseny napján a rajt előtt valamilyen egészségügyi panasz merülne fel, az orvosi szobát a versenyközpont területén találod meg.

·      Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz, vagy baleset éri, a legközelebbi akadály ellenőrének kell szólni, vagy a frissítő állomáson jelezni, hol történt a rosszullét, baleset. Mozgásképtelenséggel járó sérülés esetén a sérültet elsőként utolérő személynek kell így eljárnia.

·      Nevezéskor kötelező kitölteni a „baleset esetén értesítendő” részt. Kérjük, ne olyan személyt adjatok meg, aki szintén indul valamelyik kategóriában, mert nem biztos, hogy elérjük a pályán!!! A nevezési lapon feltüntetendő az is, ha valamilyen gyógyszer hatása alatt (a gyógyszer megnevezésével), vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett futsz, hogy rosszullét esetén ezek segítségül szolgáljanak.

 Felelősségvállalási nyilatkozat:

 

Nevezésemmel tudomásul veszem, a versenyen saját felelősségre veszek részt, az esetlegesen bekövetkező balesetekért, sérülésekért a szervezőt felelősség nem terheli. Felelősséggel kijelentem, hogy az eseményre felkészülten, egészségesen állok rajthoz. Engedélyezem, hogy szükség esetén egészségügyi vizsgálatnak vessenek alá, és elfogadom a verseny egészségügyi személyzetének az utasításait. Tudomásul veszem, hogy a szervezőket nem terheli felelősség a rossz egészségi állapotomból, nem megfelelő felkészültségemből, rejtett betegségeimből adódó sérülésekért, és egyéb egészségügyi problémákért. Folyamatosan figyelemmel kísérem egészségügyi állapotomat, és kijelentem, hogy csak teljesen egészségesen veszek részt az eseményen. Tudomásul veszem továbbá, hogy a nevezési lap kitöltése egyben önkéntes adatközlés is. Hozzájárulok ahhoz, hogy a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület adataimat tárolja esemény- adatbázisában, valamint elismerem, hogy a fent megadott adatok a valóságnak megfelelnek. Elfogadom, hogy az eseményről készült film- és képanyagokon, az esemény internetes vagy televíziós közvetítésében, valamint azok reklámcélú felhasználásában (pl. óriásplakát, szórólap, stb.) szerepelhetek, és ezért ellenszolgáltatást nem kérek. Tudomásul veszem, hogy az eseményen kizárásra kerülhet az a versenyző, aki nem teljesíti a szervezők által kijelölt pálya teljes távját. Tudomásul veszem, hogy a nevezési lap hiányos, pontatlan vagy olvashatatlan kitöltéséből adódó problémákért (pl. ebből kifolyólag az eredménylistán, ill. a díjazottak listáján nem szerepelek) a szervezők nem vállalnak felelősséget. Visszavonásig hozzájárulok, hogy a szervezők részemre levélben, e-mailben, faxon, sms-ben információs és egyéb anyagokat küldjön az eseménnyel kapcsolatban.

A TÁLTOSFUTÁS versenyszabályai:

FONTOS FIGYELMEZTETÉS! A fákon és más tárgyakon elhelyezett kb. 30-50 cm hosszú, zászlószerű szalagok a helyes útirányt jelölik. A vízszintesen kifeszített hosszú szalagok terelőszalagok, átlépésük szabálytalan. Előző versenyeinken elfordult, hogy az eltévedt versenyzőt az utána következők automatikusan követték a rossz irányba. MINDIG A PÁLYÁT JELÖLŐ TÁBLA UTASITÁSÁT ÉS/VAGY A SZALAGOT KELL KÖVETNI!!! Eltévedés esetén vissza kell menni az előző jelzésig, és a jelölő tábla vagy szalag szerinti útvonalon folytatni a versenyt. KÉRJÜK, ÜGYELJETEK A JELÖLÉSEK ÉPSÉGÉRE!!!

A versenyen SPORTIDENT időmérést használunk. A dukókát a rajtcsomagban találjátok és közvetlenül a célba érkezés után le kell adni!!!                                                                 Futamok összeállítása: szeptember 21- én (szerda) kerül véglegesítésre az addig beérkezett és elfogadott előnevezések alapján, és másnaptól a https://www.facebook.com/taltosfutas oldalon olvashatod a „Futambeosztásban”.                                                                   Indítás: korosztályonként 10-esével, 2 percenként. Az első futam indítása 10.00-kor lesz.

Az akadályok fajtái:

A versenykategóriákban minden akadály leküzdése minden résztvevő számára kötelező! Az akadályok leküzdésére két kötelező kísérlet áll rendelkezésre! Sikertelen próbálkozás esetén büntető feladatot kell végrehajtani az akadály nehézségi foka és a terep adta lehetőségektől függően. A büntető feladat minden esetben fel lesz tüntetve az egyes akadályoknál, jól látható helyen, de a versenybírók is segíteni fognak, ha bizonytalan vagy.

 

Az ÉLMÉNYFUTÁS kategória résztvevői számára az akadályok leküzdése nem kötelező, teljesítését mindenki képességei alapján ítélheti meg. Aki             az akadályt első próbálkozásra nem teljesíti, annak lehetősége van újabb próbákra is. Az indulók segíthetik egymást az akadályon való átjutásban, de más külső segítség nem vehető igénybe.                                                 Indítás az utolsó versenykategória indítása után 5 perccel, kb. 10.30-kor.

Egyéb szabályok:

·         Majomlétra: az indulónak az akadály leküzdése közben nem szabad lábbal érintenie a talajt!

·         Kúszás: a versenyzőnek nem szabad hozzáérnie semmilyen testrészével a hálót tartó cölöpökhöz.

·         Tárgyak, súlyok hordása: A tárgy menet közben nem érintheti a talajt.

·         Súly húzása: A tárgynak folyamatosan a földön kell lennie.

A szabálytalanságok elkövetése büntetéssel jár. A következőket kell szabálytalanságnak tekinteni:

·         Az útvonal szándékos lerövidítése.

·         A kiszabott büntető feladat nem teljesítése.

·         Bármilyen mechanikus segítség használata az út során, mint például a cölöpökbe, zászlókba kapaszkodás az akadályokon, vagy kúszás közben lábbal elrugaszkodás a cölöpökről.

·         Akadályok kihagyása, akadályok melletti elhaladás.

Minden tárgyat, amivel elindult a versenyző, végig magával kell vinnie!

A szemetelés kizárást vonhat maga után! Balesetveszélyes!

 

TÁLTOSka FUTÁS versenyszabályai

Korcsoportok szerint fokozatosan hosszabb pályán, fokozatosan nehezített feladatokat kell a gyerekeknek végrehajtani. A 4-5 éveseket szüleik segíthetik az akadályok leküzdésében, a 6-7 éveseket szüleik a pályán belül kísérhetik, tanácsokkal segíthetik a feladat megoldásában, de aktívan fizikai segítséget nem nyújthatnak. Az idősebbeknek önállóan kell feladataikat végrehajtaniuk.                                                                                                                     Indítás az utolsó ÉLMÉNYFUTÓ beérkezése után, kb. 12.30-kor.

 

JÓ VERSENYZÉST KÍVÁNUNK!

Helyszín Pogány
Dátum Szo, Szeptember 24, 2022
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Pé, Augusztus 5, 2022 10:20 GMT
Megjegyzések Nincs