Kedves Barna!
2014. június 13-án műtöttek Weber B külboka töréssel. Karmos lemez kaptam, majd 5 napra fekvőgipszet, utána bokarögzítőt 8 hétre (szabadságok miatt). Ezalatt az időszak alatt egyáltalán nem állhattam a lábamra, a rögzítőben viszont mozgattam folyamatosan. Augusztus 6-án voltam kontrollon, minden rendben volt, azóta terhelhetem a lábam (két hét alatt kellene elérnem a teljes testsúlyomat és hogy mankó nélkül közlekedhessek). Heti 3x járok gyógytornára, a többi napon otthon tornázom. A kérdésem az lenne, hogy mennyire ellenjavallott ilyenkor az úszás (strandon, Balatonban, tengerben)? A műtéti heg már kb nem is látszik, nem amiatt kérdezem. Eltérő véleményeket hallottam az orvostól és a gyógytornásztól (orvos:mehetek, értelemszerűen nem órákig, gyógytornász: még legalább egy hónapig nem) és nem igazán tudom mitévő legyek. Tekintve, hogy nyár van, borzasztóan tudnék örülni akár 5 perces időtartamoknak is, amit a vízben tölthetek, de ha árt, akkor természetesen nem teszem. Neked mi erről a véleményed? Ha nem úszhatok, akkor miért nem, és előreláthatólag még meddig nem?
A gyógyulás eddig abszolút panaszmentesen zajlott, a gyógytorna is jól megy, nem is nagyon dagad be a lábam a közel 1 óra végére és a langyos-hűvös vizes lábfürdőnél sem tapasztaltam semmi furát.
Köszönöm a segítséget!
Bija
Külboka törés utáni rehabilitáció
Forum rules
Lábterápia.
Itt mondhatod el a tapasztalataid és kérdezhetsz.
aki válaszol: Hollós Barna humánkineziológus
Lábterápia.
Itt mondhatod el a tapasztalataid és kérdezhetsz.
aki válaszol: Hollós Barna humánkineziológus
- Éngyógytornám
Re: Külboka törés utáni rehabilitáció
Kedves Bija!
Elnézést, hogy most írok de internetmentes helyen voltam eddig (még mindig van ilyen
)
Én az orvossal értek egyet, szerintem is mehetsz. Más a fürdés, hűsölés meg a mozgás és sport. Az előbbi mehet, az utóbbi betartva a terapeuta útmutatásait kezdődhet. Szerencsére a vízben ha nem kifejezetten erőből/erőltetve mozogsz, akkor nem hiszem, hogy veszélynek tennéd ki magad.
További szép nyarat!
Elnézést, hogy most írok de internetmentes helyen voltam eddig (még mindig van ilyen

Én az orvossal értek egyet, szerintem is mehetsz. Más a fürdés, hűsölés meg a mozgás és sport. Az előbbi mehet, az utóbbi betartva a terapeuta útmutatásait kezdődhet. Szerencsére a vízben ha nem kifejezetten erőből/erőltetve mozogsz, akkor nem hiszem, hogy veszélynek tennéd ki magad.
További szép nyarat!
Heti 3x járok gyógytornára, a többi napon otthon tornázom. A kérdésem az lenne, hogy mennyire ellenjavallott ilyenkor az úszás (strandon, Balatonban, tengerben)? A műtéti heg már kb nem is látszik, nem amiatt kérdezem.
NOOR
- Éngyógytornám
Szerintem emiatt nem kell lemondanod a lubickolásról